Θετική η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη- Μπαιντεν: Στο Λευκό Οίκο ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Ιδιαίτερα θετική είναι η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, καθώς οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το ρόλο της Ελλάδας ως μιας δημοκρατικής χώρας που αποτελεί σημείο αναφοράς στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Μάλιστα στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκε ως ένας ηγέτης που γνωρίζει πολύ καλά το διεθνές περιβάλλον, έχει σταθερές απόψεις και είναι ένας πολύ αξιόπιστος εταίρος.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, ενώ έχει και έντονα θετικά αισθήματα για την ελληνομερικανική κοινότητα…

Άκρως ελληνικό ήταν και το μενού της δεξίωσης η οποία εφόσον είχε σημείο αναφοράς τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δεν θα μπορούσε να λείπει ο παραδοσιακός μπακαλιάρος – σκορδαλιά! 

Έτσι, Αμερικανοί και Έλληνες προσκεκλημένοι του προεδρικού ζεύγους απόλαυσαν ελληνικές γεύσεις όπως παντζάρια με Σκορδαλιά, ντολμάδες, σπανακόπιτα, καβουροκεφτέδες, παϊδάκια και φυσικά μπακαλιάρο Σκορδαλιά!

Στην Ουάσινκγτον βρίσκεται και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, ενώ συνομίλησε για τα ζητήματα ασφάλειας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και τον φιλέλληνα Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όσο για την δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργικού ζεύγους της Ελλάδας ήταν η πρώτη στον Λευκό Οίκο μετά την πανδημία και η πρώτη επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν!

Αν μη τι άλλο αυτή και μόνο η κίνηση λέει…πολλά!