Πρωταθλητής στα θύματα κορονοιού το Νοσοκομείο Σερρών!

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού είναι αναμφίβολα το πιο μελανό αποτύπωμα της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε τους τελευταίους 20 μήνες.

Σύμφωνα με τα πραγματικά νούμερα το 41% του συνόλου των θανάτων της πανδημίας αναφέρεται από τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, σε μια μοιραία καταγραφή που ξεκίνησε ουσιαστικά πέρυσι τον Οκτώβριο με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που σηκώθηκε από τη Βόρεια Ελλάδα.

Βαρύ φορτίο σήκωσαν τα περιφερειακά νοσοκομεία των «κόκκινων» περιοχών στη Βόρεια Ελλάδα.

Προσέξτε, από τους 6.847 νεκρούς που μετρά η Μακεδονία και η Θράκη, οι 3.373 κατέληξαν στα νοσοκομεία των περιφερειακών ενοτήτων, πλην Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά, στο Νοσοκομείο Σερρών έχουν καταγραφεί 527 θάνατοι, σχεδόν όσοι και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 399, Καβάλας 354, Κατερίνης 364, Δράμας 221, Εδεσσας 261.

Στην Κεντρική Ελλάδα, στο αρνητικό βάθρο με τους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους βρίσκεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με 437 νεκρούς.

Τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας που νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό περισσότερο από έναν χρόνο από τη Θεσσαλία, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα έχουν καταγράψει 700 νεκρούς.

Επίσης, σημαντικές ανθρώπινες απώλειες έχουν οι κλινικές και ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία Χαλκίδας (237 νεκροί), Τρικάλων (233), Λαμίας (182).

Τη θλιβερή πρωτιά της δυστυχώς τη διατηρεί και φέτος η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της και ιδίως του ηλικιωμένου, που αποτελεί τον πιο εύκολο στόχο του κορωνοϊού.

Στους 6.847 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μετά από δύσκολη, μακρά ή σύντομη, νοσηλεία στα 28 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Αλλοι 5.851 νεκροί είναι ο απολογισμός της πανδημίας για την Αττική των 3,8 εκατομμυρίων κατοίκων και 3.600 είναι τα θύματα του κορωνοϊού στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στην Ηπειρο και τα Ιόνια νησιά. Τέλος, 413 νεκροί είχαν δηλωθεί, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Άρα κάπου είμαστε …πρωταθλητές!