Μουσείου Θρακικού Ελληνισμού: Ένα Μουσείο κόσμημα στο Θολό Σερρών!

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν με κάθε λαμπρότητα και παρουσία επισήμων τα εγκαίνια του Μουσείου Θρακικού Ελληνισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ζίχνης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Θολού Νομού Σερρών.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής,

οι Βουλευτές της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλειου, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, εκπρόσωπος του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αθανάσιος Μαλλιαράς, ενώ παρούσα την εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ν.Σερρών Ανθούλα Ευσταθοπούλου.

Η ίδια ιδιαίτερα ευτυχισμένη η κ. Ευσταθοπούλου, σημείωσε με νόημα

«Επιτέλους πραγματοποιήθηκε το όνειρο μας.

Το Μουσείο του Θρακικού Ελληνισμού της ΠΟΘΣ είναι πλέον γεγονός και μάλιστα στον Νομό Σερρών όπου το προσφυγικό Θρακιώτικο στοιχείο αποτελεί πλειοψηφία.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο θολό Σερρών (οι κάτοικοι πρόσφυγες Θρακιώτες από την Ανατολική και Βόρεια Θράκη) με αρωγό τον Δήμο Ν. Ζιχνης Σερρών.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η χορωδία της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΊΑΣ ΣΕΡΡΏΝ που πλαισιώθηκε από μέλη της χορωδίας του συλλόγου Γυναικών Προβατά Σερρών, με χοράρχη την Στέλλα Βλαχοπούλου.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Θρακιώτικο μουσικό σχήμα ΗΔΩΝΕΣ και αυτοί που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γευτούν κυριως θρακιώτικα εδέσματα που ετοίμασαν μέλη της ΠΟΘΣ αλλά και κυρίες του Θολού.

Η ΘΕΝΣ συγχαίρει το Δ Σ της ΠΟΘΣ για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Χρυσόπουλο Αριστείδη, τον Γ.Γ Πυλουδη Γεώργιο και υπεύθυνο εκδηλώσεων  Μαντζαρουδη Βασίλειο.

Τα εύσημα απέσπασε η Δήμητρα Μακρίδου

Τα εύσημα όμως ανήκουν στην αντιπρόεδρο υπεύθυνη λαογραφίας ( την δικιά μας Δήμητρα που είναι και αντιπρόεδρος της ΘΕΝΣ) που ήταν η ψυχή και η καρδιά αυτού του υπέροχου δημιουργήματος.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Ότι θα υπάρξει βοήθεια από όλους μας έτσι ώστε να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο και να γίνει ένα Μουσείο κόσμημα με μεγάλη επισκεψιμότητα πανελλαδικά.

Και για να γίνει αυτό χρειάζεται την συμπαράσταση όχι μόνο των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας.

Έχω την αίσθηση κυρία Ανθούλα πως το πρώτο βήμα είναι γεγονός

Μόνο που το δεύτερο είναι πιο σημαντικό κα είναι οι συνεργάτες που θα πρέπει να το κρατήσουν ζωντανό

Όπως το ΚΕΘΙΣ, η Αερολέσχη μας και τόσα άλλα που οι άνθρωποι τους έγιναν παράδειγμα προς μίμηση ….

Που δυστυχώς η ζωή μπορεί να ξεχνάει ενίοτε, αλλά δεν λησμονεί ποτέ!