Θριαμβευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης με σαρωτική διαφορά έναντι του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), επικρατώντας κατά κράτος του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο της εκλογών του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 67,88%, έναντι 32,12% του Γιώργου Παπανδρέου, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά όλες τις περιφέρειες, όπως και το Νομό μας, όπου ο μεν Ανδρουλάκης πήρε 2.122 ψήφους και ποσοστό 74%, ενώ αντίστοιχα ο κ. Παπανδρέου πήρε 747 ψήφους, λιγότερους δηλαδή από την πρώτη Κυριακή και ποσοστό 26%, ενώ 22 ήταν τα άκυρα και τα λευκά.

Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ Αλλαγή σελίδας

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου «κονταροχτυπήθηκαν» σε μια εκλογική διαδικασία η προσέλευση της οποίας ξεπέρασε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2017, καθώς συνολικά 206.180 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, ενώ δόθηκε και μισάωρη παράταση, λόγω της προσέλευσης των ψηφοφόρων

Στις δηλώσεις του μετά τη θριαμβευτική του νίκη, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μίλησε για μεγάλη νίκη της παράταξης την οποία δεσμεύτηκε να μετατρέψει σε «νίκη της χώρας», μιλώντας για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. 

Ν. Ανδρουλάκης: Νέα σελίδα για τη Δημοκρατική Παράταξη

«Σήμερα ανοίγει νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση καθώς δόθηκε ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε», είπε ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μεγάλη συμμετοχή και τους συνυποψηφίους του «για τον αγώνα που δώσαμε μαζί». 

Τους καλώ όλους να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ο μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης και δεσμεύομαι να μετατρέψω τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε νίκη της χώρας. Ξεκινάμε μαζί γιατί το Πασοκ επέστρεψε, ενωμένο και δυνατό». 

Το τηλεφώνημα του Γ. Παπανδρέου

Με τον κ. Ανδρουλάκη επικοινώνησε ο ανθυποψήφιός του Γιώργος Παπανδρέου και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. 

Αμφότεροι  συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό. 

Μάλιστα την πρόθεσή του να εργαστεί προκειμένου η δημοκρατική παράταξη να μεγαλώσει και να γίνει κίνημα εξουσίας εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων και την καθαρή νίκη του αντιπάλου του. 

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία.  

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών.  

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά.  

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα.  

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.  

Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη».