Στα ύψη οι τιμές των λιπασμάτων – Εκτός ο Νόμος Σερρών από τα ΣΔΙΤ του Αγροτικής Ανάπτυξης

Και μπορεί στόχος μας να είναι η αγροτική ανάπτυξη, αλλά δυστυχώς σε πρωτοφανή ύψη οδηγούνται οι τιμές των λιπασμάτων εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, αρχής γενομένης από τις φθινοπωρινές σπορές, καθώς τα κόστη των πρώτων υλών σε συνδυασμό με τον υπερδιπλασιασμό της τιμής του φυσικού αερίου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεώνει τα εργοστάσια λιπασμάτων όχι απλώς να πουλάνε ακριβά αλλά και να διακόπτουν τη λειτουργία τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, όπως αυτή έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μόλις εισήλθε με τον πλέον καθοριστικό τρόπο στον οικονομικό σχεδιασμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αφού σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης για εισροές, η μια μετά την άλλη πολυεθνικές του κλάδου της θρέψης ανακοινώνουν περικοπή της παραγωγής λόγω αυξημένου κόστους.

Οπότε άκρως απαραίτητο το σημερινό συνέδριο!

Και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα….

Εκτός ο νομός Σερρών από τα ΣΔΙΤ του Αγροτικής Ανάπτυξης αν και είχαμε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τον σχεδιασμό και υποβολή του προγράμματος.

Συνολικά 18 επενδύσεις θα υλοποιηθούν μέσω Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα σε 7 περιοχές της χώρας με τρεις στόχους για την ελληνική γεωργία: αντοχή στην κλιματική αλλαγή, περιορισμό του ενεργειακού κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας συνολικού προυπολογισμού 901.288.400,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), εκ των οποίων τα 200.000.000 ευρώ θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας .

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό φραγμάτων, αρδευτικών δικτύων, δεξαμενών, τεχνιτών λιμνών και άλλων επενδύσεων που σχετίζονται με τη γεωργία.

Τι στιγμή που άλλοι νομοί που είχαν στελέχη τους στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικήςς Ανάπτυξης πανηγυρίζουν για την ένταξη έργων τους εμάς θα μας ενημερώσουν για το τι θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης σε άλλους νομούς;

Τάδε έφη ο Στέργιος Λίτος που βλέπει κι αυτός τα τρένα να περνούν….

Και να μην σταματάνε!