Από τους Συντονιστές του Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας Απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα του Ε.Β.

Απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα, που φιλοξενήσαμε στην εφημερίδα μας, σχετικά με το επιμορφωτικό έργο των ΠΕ.Κ.Ε.Σ, δίνουν οι Συντονιστές του Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας

Σύμφωνα με τους ίδιους βασική αποστολή των ΠΕ.Κ.Ε.Σ είναι η παιδαγωγική και επιστημονική στήριξη του έργου των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται επιμορφωτικές δράσεις, η θεματολογία των οποίων, απορρέει κυρίως, από τις τρέχουσες επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, οι οποίες, λόγω της πανδημίας, εστιάστηκαν στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στις ιδιαίτερες ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών.

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας (με περιοχές ευθύνης τις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Κιλκίς) διοργανώνει επιμορφωτικές δράσεις οι οποίες είναι προαιρετικές για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και δεν αφορούν πάντοτε και ταυτόχρονα όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά κατά περίπτωση, συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες. Κατά συνέπεια, οι – τυχόν – συμπίπτουσες χρονικά επιμορφωτικές δράσεις διοργανώνονται από Συντονιστές Ε.Ε. διαφορετικών κλάδων και απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων.

Η θεματολογία των επιμορφώσεων είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και στοχεύει στις ανάγκες επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Άλλωστε, η αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις επιμορφωτικές δράσεις, παρά τον προαιρετικό τους χαρακτήρα, υποδηλώνει την αποδοχή και αναγνώριση του επιμορφωτικού έργου, παρακαταθήκη του οποίου αποτελεί το κανάλι του 4ου ΠΕΚΕΣ στο YouTube με δεκαπέντε δίωρα επιμορφωτικά βίντεο, 1300 εγγεγραμμένα μέλη και με δεκάδες χιλιάδες θεάσεις από όλη τη χώρα.

Η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων αποτελεί θεσμικό καθήκον των ΣΕΕ και όχι αντικείμενο «χτισίματος» βιογραφικού ή «προσόν» για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Η πολιτεία άλλωστε, προβλέπει ως τέτοια τους ακαδημαϊκούς τίτλους, το επιστημονικό και συγγραφικό έργο, τη διδακτική εμπειρία.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, εκτιμώντας την τεράστια προσφορά των εκπαιδευτικών στην εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού και αναγνωρίζοντας πλήρως την επαγγελματική τους επιβάρυνση λόγω των νέων συνθηκών άσκησης του διδακτικού και παιδαγωγικού τους έργου, αντιλαμβάνονται τις επιμορφώσεις ως υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης του έργου τους και στη βάση της προαιρετικής συμμετοχής και της προσφοράς ευρείας θεματολογίας για την κάλυψη ποικίλων αναγκών και ενδιαφερόντων.

Το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί σε απόλυτη συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Σερρών και Κιλκίς, τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων και με σεβασμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, με γνώμονα πάντα την υποστήριξη των συναδέλφων εκπαιδευτικών στο έργο τους.

Πασχάλη μου έχω την αίσθηση πως οι συντονιστές απευθύνονται περισσότερο σε εσένα παρά σε εμένα

Άλλωστε με αφορμή δική σου ανάρτηση προχώρησα στον ανάλογο σχολιασμό

Οπότε….

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το …πήδημα!

Δείτε ακόμα