Δήμος Σερρών: Ήρθαν για να μείνουν τα τραπεζοκαθίσματα;

Όσο για το Δήμο Σερρών ήρε προσωρινά και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου την απαγόρευση της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πεζόδρομο της Κων/νου Καραμανλή.

Η απόφαση βεβαίως και είναι προσωρινή και φυσικά από μόνη της δεν καταργεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, που απαγορεύει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, αλλά εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων κατά του κορονοιού.

Το αν μετά τις 30 Νοεμβρίου προλάβουν στον Δήμο να το κάνουν μόνιμο, είναι αλλού Παπά …Ευαγγέλιο!

Διαβάστε εδώ τις προεκλογικές εξαγγελίες για τα τραπεζοκαθίσματα στη Μεραρχίας

Πάντως σήμερα είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρα ποδηλάτου.

Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης: Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα και στον Δήμο μας επιλέξαμε αυτήν ακριβώς την ημέρα για να εγκαινιάσουμε το νέο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων!


40 ποδήλατα από σήμερα τίθενται στην διάθεση των Σερραιων πολιτών και των επισκεπτών μας, μέσω 5 σταθμών ποδηλάτων!
Με έναν πολύ εύκολο και απλό τρόπο!

Γιατί το ποδήλατο πρέπει να αποτελέσει το κύριο μέσο μεταφοράς για μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, έξυπνη και ευρωπαϊκή: την πόλη μας!

Από αύριο θα μπορούν οι Σερραίοι να έχουν ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο ιδιαίτερα στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων

Συνολικά 40 ποδήλατα θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών για τις μετακινήσεις τους, ενώ οι πέντε σταθμοί των κοινόχρηστων ποδηλάτων βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας, στο κεντρικό πάρκο, στην πανεπιστημιούπολη των Σερρών(ΤΕΙ), αλλά και στην αρχή και στο τέρμα της οδού Εξοχών.

Φιλοδοξία του προγράμματος αποτελεί η εξοικείωση των δημοτών με το ποδήλατο και τις ποδηλατικές διαδρομές, μειώνοντας την χρήση του Ι.Χ., εξοικονομώντας ενέργεια και προστατεύοντας το περιβάλλον

Τα χρήματα προήλθαν μέσα από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), στο οποίο έχουμε ενταχθεί, και προβλέπει την εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων προϋπολογισμού 115.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων (π.χ στην πλατεία Ελευθερίας, στο Κεντρικό Πάρκο και στο ΤΕΙ).

Σκοπός είναι η εξοικείωση των δημοτών με το ποδήλατο και τις ποδηλατικές διαδρομές, η μείωση της χρήσης ΙΧ, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων θα διευκολύνουν την άμεση πρόσβαση των επισκεπτών της πόλης μας σε σημεία ενδιαφέροντος (Κεντρικό Πάρκο, κοιλάδα).

Αυτά για να μην έχουμε και πάλι περίεργα email από την μία και από την άλλη πλευρά!

Σωστά;

Διαβάστε εδώ τη πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην Αντιδημάρχου Έργων Ηλία Γκότση

Γκότσης Ηλίας: Δικό μας εργο τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Διαβάστε επίσης εδώ Πρώτο πανηγύρι για το Νομό Σερρών στη Τούμπα Σερρών