Άσχημη εξέλιξη σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα της Μεραρχίας;

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο φτάνουν στα μάτια τους τα δικά μας «χάλια» αλλά το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» προχώρησε σε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά του Δήμου Σερρών.

Η καταγγελία αφορά την ευθύνη για τα πεζοδρόμια, όσο και το ΔΗΠΕΘΕ μας με αντικείμενο την ρατσιστική προς τα άτομα με αναπηρίες ακύρωση του οδηγού πορείας τυφλών με καθίσματα για τις ανάγκες λειτουργίας του κυλικείου του (απέναντι από το σινεμά “Αστέρια” στο κέντρο της πόλης).

Μάλιστα οι φωτογραφίες που τους στάλθηκαν είναι τραβηγμένες στις 9 Ιουλίου 2019!

Τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα λοιπόν το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και επιτρέποντας κάτι τέτοιο ο Δήμος Σερρών, “με πρόθεση δημόσια προκάλεσαν τετελεσμένη διάκριση σε βάρος των ΑμεΑ” (άρθρο 1 παρ 1 και 3 Ν. 927/79) αφού στερούν από τα άτομα με αναπηρίες το δικαίωμα ισότιμης κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο δημόσιο χώρο, παρεμποδίζοντας προκλητικά την προσβασιμότητα στο χώρο αυτό.

Προσέξτε, αν και εφόσον δικαιωθεί το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” ή προχωρήσει σε δίκη η υπόθεση πολύ φοβάμαι πως θα γίνει αδύνατη οποιαδήποτε αλλαγή τόσο της Μεραρχίας, όσο και όλων των άλλων αστικών αναπλάσεων της πόλης των Σερρών.

Αν δηλαδή είναι υποχρεωτική η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στην διάβαση τυφλών που ήδη υπάρχει στις παραπάνω οδούς, θα γίνει αδύνατη η όποια τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων πάνω ή γύρω από αυτές.

Και μάλιστα οποιαδήποτε αλλαγή, σε αυτούς τους δρόμους, θα έχει και ποινικές προεκτάσεις…!

Πράγμα που σημαίνει πως τα πράγματα για τους λάτρεις του καφέ στο κέντρο της πόλης και των επιχειρηματιών, δυσκολεύουν….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here