Χρήστος Τριαντόπουλος: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό του αγρότη

Τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία γρήγορα και δίκαια θα σταθεί δίπλα, όσο ποτέ άλλοτε, στο πλευρό του Σερραίου αγρότη, που επλήγη από τη Θεομηνία, που έπληξε την περιοχή, μετέφερε από τις Σέρρες ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, επισκέφθηκε τις πληγείσες από το μπουρίνι της 25ης Ιουνίου περιοχές, και αφού συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και αγρότες και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. 

Όσο για τα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν ο κ. Τριαντόπουλος είπε: 

«Θα αφορούν αφενός τις γρήγορες διαδικασίες ανταπόκρισης του ΕΛΓΑ μεγιστοποιώντας το εύρος των δυνατοτήτων που έχει σύμφωνα με τον κανονισμό, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί και το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για μια σειρά από διαδικασίες και εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν για να καλύψουνε αυτά που προβλέπονται στο κομμάτι των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ή των παλιών ΠΣΕΑ, ενώ λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα θα εξετάσουμε την δημιουργία ειδικών σχημάτων για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν προκύψει στις συγκεκριμένες περιοχές».

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, κάτι που γίνεται άμεσα και γρήγορα και μέσα στον μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν με περισσότερες λεπτομέρειες τα μέτρα στήριξης. 

«Αυτή είναι και η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, σε πνεύμα συνεργασίας, με σύντομες διαδικασίες, γρήγορα και δίκαια η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στο πλευρό του αγρότη όσο ποτέ άλλοτε λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Μακάρι βέβαια, μιας και αν δεν υπάρχει κρατική αρωγή και δυστυχώς όλο η περιοχή πάει στα …τάρταρα

Για αυτό άλλωστε και όλος ο αγώνας της κυβέρνησης και των βουλευτών της…

Σωστά;