8.514 έργα και δράσεις της Περιφέρειας: Αλλάζουν την Κεντρική Μακεδονία

Α. Τζιτζικώστας: Πετύχαμε σχεδόν 100% απορρόφηση πόρων

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του για το 2021 παρουσίασαν στη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Τοπικοί και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις δράσεις, που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους από τη διοίκηση της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, “συνεχίσαμε να δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, απλώνοντας ταυτόχρονα, ένα δίχτυ προστασίας για όλους τους συμπολίτες μας.

Α. Τζιτζικώστας στον απολογισμό του 2021: Αξιοποιήσαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ

Δεν σταματήσαμε λεπτό, να δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά, χτίζοντας τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη”, τόνισε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας , αλλά και οι Τοπικοί και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, στον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης τους, καθώς “υλοποιούμε 8.514 έργα και δράσεις, που αλλάζουν ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Έργα και δράσεις σε όλους τομείς, στην υγεία, την παιδεία, το οδικό δίκτυο, τις υποδομές, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τις ψηφιακές υπηρεσίες, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. 

Μάλιστα, το 2021, οι πληρωμές έργων άγγιξαν τα 800 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι πετύχαμε σχεδόν 100% απορρόφηση πόρων, τόσο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όσο και στο ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ προς όφελος του τόπου και των συμπολιτών μας”.

Ο απολογισμός του Περιφερειάρχη επικεντρώθηκε στους εξής εννέα τομείς: Οικονομία – Ανάπτυξη, Πρωτογενής Τομέας, Τουρισμός, Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Υποδομές, Περιβάλλον, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Πολιτισμός.

“Η υγειονομική κρίση, μετά τη σαρωτική οικονομική κρίση, βρήκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έτοιμη να ανταποκριθεί σε ανάγκες που εκτείνονται και πέρα από την αποστολή μας. 

Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν γίνονται και λάθη, ότι δεν υπάρχουν και ελλείψεις, παραλείψεις ή ακόμα και καθυστερήσεις στο έργο μας και στη λειτουργία της Περιφέρειας, όπως άλλωστε, συμβαίνει σε κάθε οργανισμό. 

Με βεβαιότητα όμως δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα, μαζί η διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι, να σταθούμε δίπλα σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό που θα μείνει ως παρακαταθήκη το 2021, παρακαταθήκη όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, είναι η ενότητα, η κοινή στάση και δράση των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στην εκστρατεία για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας. 

Μαζί στείλαμε σε ολόκληρη την Ελλάδα το μήνυμα ότι μπροστά στα μεγάλα, στα σημαντικά, στα σπουδαία πρέπει να είμαστε ενωμένοι. 

Είναι το πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας σε μια εποχή κλιμάκωσης της έντασης και των αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ηχηρό είναι και το μήνυμα μας ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα συνεχίσουμε να βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε αυτός εδώ ο τόπος, η Κεντρική Μακεδονία, να συνεχίσει να κάνει μεγάλα και σταθερά βήματα μπροστά, όποιες και αν είναι οι δυσκολίες, όποια και αν είναι τα προβλήματα και τα εμπόδια. 

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και τα επόμενα χρόνια για το κοινό μας όραμα, τη δημιουργία της Μακεδονίας του 2030. Της Μακεδονίας που αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό και τις πιο μεγάλες προσδοκίες μας”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.