Βλέπει πολύ προς την Ευρώπη ο Τζιτζικώστας: Λέτε να περάσει από την Περιφέρεια στην …Ευρωβουλή;

Συναντήσεις με περιφερειάρχες, δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη της Ιταλίας είχε στη Ρώμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για τη διασυνοριακή συνεργασία στο Campidoglio και στη Διάσκεψη για τη Νησιωτικότητα στο Palazzo San Macuto.

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε μάλιστα με τον νέο δήμαρχο Ρώμης, Roberto Gualtieri, ενώ είχε και συνάντηση με τους περιφερειάρχες της Ιταλίας, στα γραφεία της «Ένωσης Περιφερειών και Αυτόνομων Επαρχιών της Ιταλίας». 

Στις συναντήσεις του συζήτησε για θέματα σχετικά με την ανάκαμψη από την πανδημία, την «Πράσινη Συμφωνία» και τη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

Όπως διαπιστώνεται ο Απόστολος βλέπει πολύ προς την Ευρώπη, ενώ δεν είναι λίγοι όλοι όσοι θεωρούν πως θα την κάνει για την …Ευρωβουλή!

Φυσικά ο ίδιος το διαψεύδει, αλλά στην πολιτική όλοι ξέρουν πως ποτέ δεν λες …ποτέ!

Και φυσικά ο άνθρωπος, θέλει δεν θέλει βλέπει πως όλες οι ευθύνες σε κάθε στραβή πέφτουν στους …Περιφερειάρχες!

Πολύ θέλει νομίζεται να αποκλειστεί και η Θεσσαλονίκη και να χάσει την αίγλη και την γοητεία του όπως έγινε με τον Πατούλη;

Πολύ νομίζεται τον όποιο Μητσοτάκη σε μια τέτοια περίπτωση να ρίξει και στο Απόστολο το φταίξιμο;

Άλλωστε μετά το χθεσινό όλοι ξέρουν πως το κράτος έχει ευθύνη για τις κεντρικές αρτηρίες, ενώ για το περιφερειακό δίκτυο υπεύθυνοι είναι οι …Περιφερειάρχες!

Οπότε γιατί να μην αποφύγει τις …ευθύνες;

Και μάλιστα με θεσμική και οικονομική …αναβάθμιση;