Χθες ο «Τζίτζι» έκανε το πρώτο βήμα – Χώρος ανακύκλωσης τα Πράσινα Σημεία

Χθες ο «Τζίτζι» έκανε το πρώτο βήμαΜόνο που χρειάζονται πολλά ακόμα!

Πάντως χθες ο «Τζίτζι» έκανε το πρώτο βήμα για να επανακάμψει στο Νομό μας, καθώς «πέρασε» για τον Δήμο Σερρών το πρόγραμμα της …ανακύκλωσης, με τα » Πράσινα Σημεία «.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη ήταν και παραμένει για εμάς βασικός άξονας της πολιτικής μας», σημείωσε ο «Τζίτζι» που αναφέρθηκε σε μία σειρά από έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια και έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, στις τοπικές κοινωνίες και στην οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαι βέβαιος , συνέχισε, ότι αυτή τη συνεργασία το επόμενο διάστημα θα την αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο προς όφελος των Σερραίων, της πόλης των Σερρών και συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν λέω πως ο Δήμος μας δεν άξιζε την πρόταση, αλλά όσο να’ ναι τους βόλεψε το timing!

Σωστά;

Χώρος ανακύκλωσης τα Πράσινα Σημεία

Όσο για τα Πράσινα Σημεία στην ουσία είναι ένας χώρος ανακύκλωσης , μιας  επένδυση στο αύριο, στον τόπο μας και σε μία καλύτερη ζωή.

Θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο κοντά στο πρώην Πάρκινγκ Βαρέων οχημάτων και εκεί οι πολίτες θα αποθέτουν στους ανάλογους οργανωμένους και ασφαλείς χώρους ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα (κλαδιά και κορμούς), ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, καθώς και βρώσιμα λίπη και έλαια.

Αλλά και μελάνια εκτυπωτή, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, απλούς λαμπτήρες και λαμπτήρες φθορισμού, κεριά, μπαταρίες, βιβλία, CD, ανάμικτες συσκευασίες, ρούχα, υφάσματα και παπούτσια.

Στη συνέχεια ο Δήμος Σερρών θα προωθεί τα υλικά για ανακύκλωση ή και για επαναχρησιμοποίηση υλικών από τους ίδιους τους Δημότες υλικών, όπως βιβλία, πιάτα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ποδήλατα, παιχνίδια .

Και φυσικά θα κερδίζει ο Δήμος, μιας και δεν θα «φορτώνεται» με πολλούς τόνους από το εργοστάσιο στο Παλαιόκαστρο, αλλά και όλος ο πλανήτης με την χρηστή χρήση της ανακύκλωσης από τους Σερραίους…

Δείτε ακόμα