Απόστολος Τζιτζικώστας: Περιφερειάρχης και στη επόμενη θητεία

Όσο για τον Τζιτζικώστα μαθαίνω πως καθόλου δεν του άρεσε το ότι γράψαμε πως μπορεί να μεταφερθεί στην ευρωβουλή.

Και αυτό γιατί όπως λέει ο ίδιος, όπως και οι άμεσοι συνεργάτες του από την αρχή του έτους έστειλε ξεκάθαρα τα…μηνύματα!

Και αυτό γιατί αποφάσισε να παραμείνει Περιφερειάρχης και στην νέα του θητεία

Αρκεί να ξαναεκλεγεί φυσικά, αλλά με ποσοστό κοντά στο 60% δεν είναι κάπως …απίθανο;

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως με τον ανασχηματισμό της θητείας του, έβαλε στο παιχνίδι και νέα στελέχη να δοκιμαστούν στη διοίκηση..

Φυσικά κράτησε στη θέση τους όλους όσους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες είχαν να «τρέξουν» ένα από τα λεγόμενα «πρότζεκτ – σημαία» της Περιφέρειας. 

Ο μεν Πάρις Μπίλλιας το παραλιακό μέτωπο, ο Κώστας Γιουτίκας την περιβαλλοντική αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Άγγελος Χαριστέας την ψηφιακή αναβάθμιση της Περιφέρειας και η Αθηνά Αηδονά την οικονομική λειτουργία και τη διαφάνεια στις διαδικασίες λειτουργίας του οργανισμού της Περιφέρεια και όχι μόνο…

Το ωραίο είναι πως ο Τζιτζικώστας σκοπίμως δεν ανακοίνωσε χρονικό όριο στη θητεία του νέου σχήματος διοίκησης και αυτό γιατί δεν ήθελε κανένας να θεωρεί ότι θα πάει στις εκλογές του 2023 ως … αντιπεριφερειάρχης!

Με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, πως αλλαγές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και πως όλοι κρίνονται και μάλιστα ….καθημερινά. 

Θα μου πείτε το ίδιο δεν ισχύει και για τους τοπικούς αντιπεριφερειάρχες;

Μόνο που αυτούς ο ίδιος ο Τζιτζικώστας έκρινε ότι δεν πρέπει να τους αλλάξει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση…

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως κάποιοι νέοι από τους περιφερειακούς συμβούλους. ανέλαβαν σημαντικές αρμοδιότητες….

Και όταν βλέπει κανείς νέα πρόσωπα , νέο πρόεδρο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανανεωμένα πλήρως συλλογικά όργανα, νέο αναπτυξιακό οργανισμό, καταλαβαίνει πως ετοιμάζει την επόμενη μέρα…

Και όχι την …μεταγραφή!