Βαγγέλης Παπαμιχάλης: Τι 60,τι 70 ώρες και ανεβαίνουμε…..!

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Παπαμιχάλη , τον μέχρι χθες πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει:

«working 55 or more hours per week is associated with an estimated 35% higher risk of a stroke and a 17% higher risk of dying from ischemic heart disease, compared to working 35-40 hours a week».

Που σημαίνει πως «η εργασία με 55 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα σχετίζεται με εκτιμώμενο 35% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και 17% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο, σε σύγκριση με την εργασία 35-40 ώρες την εβδομάδα.»

Τι 55 ώρες, 60,70 και ανεβαίνουμε σημειώνει ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης

Κάθομαι και υπολογίζω πόσες ώρες δουλεύουμε μέσα στο Νοσοκομείο Σερρών, κάτω από ποιες συνθήκες και τι απαξίωση βιώνουμε από τους κυβερνώντες και διοικούντες όταν ζητάμε το αυτονόητο

Να προστατέψουμε την Υγεία τη δική μας, των οικογενειών μας και των ασθενών μας.

Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι όσοι προσπαθούν να μας φιμώσουν…δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει…

Και λέω μέχρι χθες για τον κ. Παπαμιχάλη καθώς χθες είχαν εκλογές!

Πάντως οι αγώνες των τελευταίων χρόνων έδειξαν πως χρειάζεται ένα δυνατό σωματείο , χρειάζεται αγώνας και ρήξη , χρειάζεται να τσαλακωθεί η ποδιά..

Διότι χρειάζεται καθημερινά αγώνας για τα αυτονόητα, ότι οι ιατροί οφείλουμε αφοσίωση στον ασθενή και στην επιστήμη, αλλά δεν είμαστε πιόνια που μετακινούνται στο ένα και στο άλλο πόστο, δεν είμαστε λάστιχο να μας τεντώνουν με ατελείωτες εφημερίες, με άδειες – ρεπό συσσωρευμένα που πιθανόν να μη παρθούν ποτέ..

Οι συνθήκες έκαναν το νοσοκομείο για τους ιατρούς του ένα δεύτερο σπίτι.. μπορεί και πρώτο , το σπίτι όμως δεν είναι ντουβάρια , είναι οι άνθρωποι μέσα του, για αυτούς παλεύουμε .

https://neaserres.gr/geniko-nosokomeio-serron-apeytheias-anathesi/

Αλέξης Τσίπρας στο STAR: Στο 100% η θνητότητα από κορονοϊό, στις ΜΕΘ Αγρινίου & Σερρών

Όσο για το Νοσοκομείο Σερρών χθες μπήκε έστω και με την ομιλία του Τσίπρα στην τηλεόραση

Ο κ.Τσίπρας είπε μάλιστα πως στο 100% έφτασε η θνητότητα από κορονοϊό, στις ΜΕΘ Αγρινίου, Σερρών, Πύργου, Κέρκυρας, Έδεσσας, Κορίνθου και Κιλκίς!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα στην ερώτηση αν θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες και αν κάποιοι αρνηθούν αν θα πρέπει να αλλάξουν θέση στον τομέα που εργάζονται και επίσης τι θα πρέπει να γίνει με διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά πως αυτό, το οποίο δεν αποτιμάται σε όλη αυτή τη συζήτηση για την πανδημία είναι το γεγονός ότι είχαμε στην πρώτη φάση 400 απώλειες και στη δεύτερη φάση πάνω από 12.000.

Ουσιαστικά δηλαδή αναγνώρισε πως η κυβέρνηση πέτυχε στο πρώτο κύμα του κορονοιού και όχι στο δεύτερο

Τώρα το ότι εμείς έχουμε την αίσθηση πως τελειώνουμε από το τρίτο κύμα, είναι μια μικρή …λεπτομέρεια!

Όπως ήταν η Λέσβος και η …Μυτιλήνη!