06/02/2023
-1.9 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Υποψήφια Δήμαρχος Σερρών

Μπορεί πριν ένα χρόνο να έψαχνε η αντιπολίτευση στο Δήμο Σερρών με το κιάλι υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, όχι μία, αλλά δύο υποψηφιότητες ήρθαν στο προσκήνιο, ανατρέποντας το σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Η κόρη του πρωην Δημάρχου Ζήση Μητλιάγκα, δημοτική σύμβουλος και μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας, ανακοίνωσε την απόφασή της να διεκδικήσει τον Δήμο Σερρών, ως πρώτη μεταξύ ίσων μιας ομάδας συμπολιτών, που συνδυάζει την πολύτιμη εμπειρία και γνώση των παλαιότερων, με την ορμή και τη φρέσκια ματιά των νεότερων.

Χωρίς το δαχτυλίδι του Στέφανου Φωτιάδη, η κ. Μητλιάγκα φιλοδοξεί όχι απλώς να έχει μιας καλή παρουσία, αλλά αυτή και η νέα της παράταξη να εκφράσει την ανάγκη της ανανέωσης, της αλλαγής λειτουργιών και νοοτροπιών, της διαφανούς διαχείρισης και της αποτελεσματικότητας.

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Από υποψήφια βουλευτής, υποψήφια δήμαρχος

Πριν ένα χρόνο η κ. Μητλιάγκα έκανε το βιογραφικό της και το έστειλε, μαζί με όλους τους άλλους υποψηφίους στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη με πρόθεση να διεκδικήσει την μονάκριβη και πολύτιμη έδρα των Σερρών για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, ένα χρόνο μετά και λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, άλλαξε ρότα και διεκδικεί τον Δήμο Σερρών από την θέση του υποψηφίου Δημάρχου

Χωρίς να μας πει τι την έκανε να αλλάξει θέση και άποψη , χωρίς μάλιστα να πάρει το δαχτυλίδι του Στέφανου Φωτιάδη, που είδε τους υποψηφίους του να μεταφέρονται σε άλλες πολιτείες, οκτώ μήνες πριν την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Σερρών και δέκα μήνες πριν τις εκλογές, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, μέσα σε ένα κλίμα έντονης αμφισβήτησης της σημερινής δημοτικής αρχής, λόγω του πρόσφατου γεγονότος της απώλειας του μικρού μαθητή του 9ου Δ. Σχολείου 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η δήλωσή της απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες μας, σε όλους αυτούς που ζουν στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας, σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την πραγματική κατάσταση στο Δήμο Σερρών και την ανάγκη ανανέωσης της πορείας του.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συστρατευθούν οι δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, όλοι αυτοί που μας ενώνει η κοινή ανησυχία για το μέλλον του Δήμου μας και ένα κοινό όραμα για την περιοχή μας: ένα σχέδιο με παρονομαστή τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του σε όλους τους τομείς.

Στόχος μας  είναι να συμβάλλουμε ώστε η τοπική κοινωνία μας, μια ανοιχτή κοινωνία με υγιείς δυνάμεις και νοοτροπίες, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, να μη μένει πίσω. 

Μια κοινωνία που με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες θα συστρατευθεί στον κοινό μας σκοπό για έναν πιο λειτουργικό και αποδοτικό Δήμο, που θα είναι το θεμέλιο για να αναπτυχθεί δημιουργικά το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του.

Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως πρώτη μεταξύ ίσων, μιας ομάδας συμπολιτών που συνδυάζει την πολύτιμη εμπειρία και γνώση των παλαιότερων, με την ορμή και τη φρέσκια ματιά των νεότερων. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει. 

Βασική μας αρχή: η διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων είναι ομαδική υπόθεση, που θέλει προσπάθεια, δουλειά και συνεργασία πολλών ανθρώπων. Μέσα από γόνιμο διάλογο, διαφωνίες, αντιθέσεις και συνθέσεις, όπως απαιτεί η γνήσια δημοκρατία, προκύπτει πάντοτε η ορθότερη επιλογή στη διαχείριση των κοινών. Βασική μας επιλογή: να είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος σχολείο δημοκρατικής λειτουργίας που απελευθερώνει, ενεργοποιεί και αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα την ατομική και συλλογική πρόοδο όλης της κοινωνίας. Πρόθεσή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι, αφήνοντας ένα θετικό, δημιουργικό και ανανεωτικό αποτύπωμα στο Δήμο μας. 

Επιζητούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεσμευόμενοι ότι θα είμαστε σε συνεχή διάλογο και συνεργασία μαζί τους, με ειλικρίνεια, συνέπεια και αξιοποίηση κάθε δημιουργικής συνεισφοράς.

Θέλουμε ισχυρή την κοινωνία των πολιτών και όχι ένα ‘’στρατό’’ υποτακτικών. 

Δεν δηλώνουμε ότι τα ξέρουμε όλα, ούτε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα!

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές φιλοδοξούμε να εκφράσουμε την ανάγκη της ανανέωσης, της αλλαγής λειτουργιών και νοοτροπιών, της διαφανούς διαχείρισης και της αποτελεσματικότητας.

Κυρίως να υπηρετήσουμε την αρχή της αξιοκρατίας, χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς ή προτιμήσεις, χωρίς  ιδιοτέλειες και ηγεμονισμούς. Η εμπιστοσύνη του κόσμου αποτελεί ύψιστη τιμή, κυρίως όμως ύψιστη ευθύνη.