Μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο Βασίλης Τερζής πέρασε στην … αντεπίθεση!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών κ. Βασίλης Τερζής μετά και την ανεξαρτητοποίησή του φαίνεται πως απελευθερώθηκε και άρχισε όχι μόνο μια , αλλά αρκετές φορές να κάνει την επανάστασή του στην δημοτική αρχή

Προχθές σε ανακοίνωσή ο
Βασίλης Τερζής του εκφράζει την απορία του γιατί 15 μήνες μετά την παράδοση του νέου υπερσύγχρονου τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, αυτό δεν έχει ακόμη αδειοδοτηθεί αφού καθυστερεί ο εξοπλισμός του, παρ’ όλο που η χρηματοδότησή του έχει εγκριθεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

Σήμερα, 1 χρόνο μετά την πρώτη αναμόρφωση και 15 μήνες μετά την παράδοση του νέου ταρτάν, ποιος ο λόγος που δεν έχει «εκτελεστεί» η απόφαση και οι προμήθειες;

Θα ήθελα μια γενναία απάντηση;

Το Δημοτικό Στάδιο εξακολουθεί να υπολείπεται στις παραπάνω βασικές υλικοτεχνικές υποδομές που το καθιστούν ακατάλληλο για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και για προπονήσεις υψηλού επιπέδου.

1 Δεκεμβρίου, μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων, υγεία να έχουμε και ασφάλεια.

Φυσικά και δεν είαι η μόνη του ερώτηση, μιας και με άλλο ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ανεξάρτητος πια Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής, αναρωτιέται και φυσικά ρωτά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Μισυρλή «Πόσα είναι τα αδήλωτα τετραγωνικά κ. Αντιδήμαρχε;;;»


Βασίλης Τερζής: «Στις 22 Νοεμβρίου 2021 στην 27η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσα προφορικώς και στις 24 Νοεμβρίου εγγράφως την εξής ερώτηση:

Κύριε Αντιδήμαρχε, από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησε σε όλη την επικράτεια η Β΄ φάση ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Κατά την 1η φάση δηλώθηκαν στην πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε. περίπου 70 εκατομμύρια τετραγωνικά μέσα από 3 εκατομμύρια αιτήσεις.

Στον Δήμο Σερρών κατά την 1η φάση:
α) πόσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί;
β) πόσο το σύνολο των αδήλωτων τετραγωνικών;

γ) πόσες αιτήσεις έχουν προχωρήσει σε εκκαθάριση προκειμένου να προσαρμοστούν και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. με βάση τα νέα τετραγωνικά;

δ) ποιο το ύψος των αναδρομικών ποσών που πρέπει να πληρωθούν για το διάστημα από 1/1/2020 έως και 30/4/2021;

ε) ποιο το ύψος της ετήσιας αύξησης των εσόδων από τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη καθαριότητος και φωτισμού;
στ) προβλέπεται, με αφορμή τα ανωτέρω, αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών καθαριότητος και φωτισμού;

Υστερόγραφο
α) Σε τέτοια σοβαρά θέματα η ενημέρωση στο σώμα του Δ.Σ θεωρείται δεδομένη και πρέπει να γίνεται αυτοβούλως και άμεσα.

β) Είναι άκρως απαραίτητο και επιβεβλημένο να προβείτε, ως Δημοτική αρχή, σε μια επίσημη ενημέρωση και κάλεσμα προς τους Σερραίους πολίτες για την έναρξη της Β΄ φάσης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών. Είναι ένα ευνοϊκό μέτρο και μια ευκαιρία για τους Σερραίους πολίτες πρωτίστως αλλά και για τα Οικονομικά του Δήμου εξίσου.

Θα μου πείτε ο κ. Τερζής ενδιαφέρεται να μάθει τα αδήλωτα τετραγωνικά ή την ροή της αύξησης των εσόδων του Δήμου μας;

Προφανώς το τελευταίο και θα ήθελε να φτιάξει το πρόγραμμά του τώρα που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος!

Δείτε επίσης