Βασίλης Τερζής: Να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε στις Σέρρες την Αποκριά και όχι το …Καρναβάλι!

Αν μέσα στο Φλεβάρη δείτε πολλούς τουρίστες στο τόπο μας μην ξαφνιαστείτε θα φταίει η αποκριά σύμφωνα με τον κ. Τερζή, τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών

Γιατί αν μη τι άλλο ο τόπος μας πρωταγωνιστεί και φέτος μιας και έχει κεντρικό σημείο αναφοράς την Αποκριά.


Ο Νομός Σερρών σύμφωνα με τον ίδιο αυτήν την περίοδο αυτή έχει την ευλογία να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο στον τομέα της λαογραφίας με μια πλούσια εθιμική θεματολογία.

Αναφερόμαστε στα αποκριάτικα δρώμενα, τα έθιμα και τις συνήθειες που με τις ρίζες τους βαθιές στο γόνιμο έδαφος της παράδοσης, αντέξανε στο χρόνο και προβάλουν ατόφια στις μέρες μας για να ξυπνήσουν τις μνήμες, να τονώσουν την κοινωνική συνοχή, να ενισχύσουν την πολιτισμική ταυτότητα, να ψυχαγωγήσουν, να διασκεδάσουν.

Βασίλης Τερζής: Να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε στις Σέρρες την Αποκριά και όχι το …Καρναβάλι!

Και προσέξτε από το Δεκέμβριο σχεδόν, 350 άτομα έχουν «κλείσει» τη διαμονή τους για το τριήμερο της Αποκριάς σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Κερκίνης, αλλά και αυτοί που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει πλέον 100% πληρότητα.

Μόνο που όπως λέει και ο ίδιος για να υπάρξει διάρκεια, διαχρονικότητα, για να μην επέλθει, ευτελισμός και ξεπεσμός, να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε στις Σέρρες την Αποκριά και όχι το …Καρναβάλι!

Και εγώ Βασίλη μου το ίδιο λέω!

Αλλά εσύ, που να το καταλάβεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here