Απελευθερώθηκε ο Βασίλης Τερζής: Πάει για …αρχηγός!

Δριμύτερος μετά την ανεξαρτητοποίηση του επανήλθε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Τερζής που παρότι εις εκ των δέκα, και χωρίς καμιά προηγούμενη συνεννόηση με τους υπόλοιπους εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του προέδρου της οικονομικής επιτροπής κ. Σπύρου Μισιρλη.

Τι λέει;

Κύριε Μισιρλή, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής φιλοξενηθήκατε, το μεσημέρι της 25ης Νοεμβρίου, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

Αφορμή η επαναπροώθηση του αιτήματος 10 συναδέλφων σας Δημοτικών Συμβούλων, να τεθεί σε συζήτηση και ψήφιση από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η παραπομπή του θέματος, «Μελέτη Βιωσιμότητας και αντικατάσταση του οδοφωτισμού και άλλων σχετικών διαδικασιών», στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας κατηγορήσατε για σκοπιμότητα και επιδίωξη ύπαρξης στη δημοσιότητα και στα Μ.Μ.Ε.., «εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια»…

Σας θυμίζω πως στο 1ο αίτημα και για 30 ημέρες δεν εμφανίστηκε από την πλευρά μας τίποτε και κανείς. Επανήλθαμε όταν στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής της 26ης Νοεμβρίου, ήρθε «η υπόθεση του Οδοφωτισμού» χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση ή ενόχληση για το τι θα πράξετε.

Παραλείψατε να πείτε, γιατί δεν μας απαντήσατε στο από τις 25 Οκτωβρίου 2021 πρωτοκολλημένο 1ο αίτημα 9 συναδέλφων (απουσιάζει η υπογραφή του αείμνηστου Θόδωρου Αραμπατζή). Είχατε 20 εργάσιμες ημέρες και 30 σύνολο να μας ενημερώσετε εγγράφως και επισήμως, τηλεφωνικώς ή και δια ζώσης για τις προθέσεις σας. Το αγνοήσατε επιδεικτικά. Σπεύσατε ταχέως να το κάνετε, σε λιγότερο από 24 ώρες, όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα με το 2ο αίτημα.

Μιλήσατε για τα ικανότατα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που μπορούν να αποφασίσουν για τα θέματα που είναι στην αρμοδιότητά της.

Δεν αμφισβητώ την ικανότητα κανενός μέλους σε καμία επιτροπή, και θεσμικό όργανο. Ας καταργήσουμε λοιπόν το Δ.Σ και να παίρνονται οι αποφάσεις στις επιτροπές.

Όσον αφορά στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής γνωρίζετε πολύ καλά πως ο πρόσφατος επικαιροποιημένος Νόμος προβλέπει: «…Με ειδική απόφαση που λαμβάνεται ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του».

Σας ερωτώ: λοιπόν:

1) Είναι ένα θέμα που ο προϋπολογισμός του ξεκίνησε από 12 εκατομμύρια και έπεσε στα 5.700.000 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χάριν παρεμβάσεων και παρατηρήσεων;

2) Είναι τα 5.700.000 τεράστιο ποσό;

3) Είναι μορφή δανείου από ιδιώτη;

4) Θα δεσμεύσει για 12 έτη τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας;

5) Θα δεσμεύσει τις επόμενες τρεις Δημοτικές Θητείες;

6) Θα είναι οι διαδικασίες ακριβώς οι ίδιες; Η παραπομπή στο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρει επιπλέον καθυστερήσεις;

7) Γιατί να μην αναλάβουμε όλοι την ευθύνη;

8) Γιατί να μην πάρουμε μια απόφαση αυξημένης ισχύος;

9) Στην προηγούμενοι Δημοτική Αρχή ήρθαν μέχρι και οι όροι της Δημοπράτησης για ψήφιση στο Δ.Σ αν και δεν προβλέπονταν;

10) Θα είναι πανελλήνια πρωτοτυπία να έρθει στο Δ.Σ; μήπως έγινε και αλλού;

11) Είναι το σοβαρότερο θέμα που πιθανόν θα περάσουμε σε αυτή τη Δημοτική Θητεία;

12) Το προβλέπει ο Νόμος;

13) Είναι περισσότερο σοβαρά η κατάτμηση πεζοδρομίου, η άδεια στάθμευσης και η παραχώρηση σχολικής αυλής για εκδήλωση; Έχετε δίκιο στα μικρά κρύβονται τα σπουδαία, Συ είπας!!!

Ο ίδιος Νόμος λέει, «η Οικονομική Επιτροπή, δια μέσου του Προέδρου της, υποβάλλει ανά εξάμηνο στο Δημοτικό Συμβούλιο έκθεση πεπραγμένων, η οποία συζητείται σε ειδική συνεδρίαση».

Δεν το πράξατε ποτέ δύο χρόνια, σας υπέβαλα το ερώτημα στο Δ.Σ της 15ης Σεπτεμβρίου 2021. 70 ημέρες μετά και απάντηση δεν πήρα και καμία έκθεση πεπραγμένων δεν έγινε!!!

Αυτό είναι το νέο και το φρέσκο, προϊόν παλιάς κοπής και βαθιάς κατάψυξης!

«Ζήτω ο βασιλιάς λοιπόν, ακόμη και αν είναι γυμνός!!!»

Διαψεύστε με…

Προφανώς δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ.Μυσιρλής, αλλά έχω την αίσθηση πως ο Βασιλάκης απελευθερώθηκε

Και φυσικά δεν λογαριάζει κανέναν όχι από την συμπολίτευση, αλλά ούτε και από την αντιπολίτευση

Λαμπρό παράδειγμα το σημερινό, αλλά για πρώτη και τελευταία φορά θα το παραβλέψουμε

Αλλά καλό έστω και ανεξάρτητος, να μιλάει και με τους άλλους που θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση

Εκτός κι αν οι στόχοι του είναι απλά και μόνο να ηγηθεί

Επιτέλους θα μου πείτε!

Το θέμα είναι γιατί δεν το λέει;

Δύσκολο είναι ;