Ο Βασίλης Τερζής στον «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας…» Από τον Πέτρο στο Στέφανο και τα …τανάπαλιν!

Την αρχή έκανε ο Βασίλης Τερζής, που ενώ ήταν με την Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, κάνοντας μεταγραφή, εξελέγη με το συνδυασμό του Φωτιάδη καταθέτοντας τις ενστάσεις του για το έργο της γέφυρας του Τσέλιου και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Χρυσάφη, αναφερόμενος στον «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας…»

Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποίησε το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες με τους δύο μεγάλους έρωτες της Φερμίνα, τον Φλωρεντίνο και τον Ουρμπίνο!

Προφανώς κάπως έτσι θα είναι και ο Βασίλης ανάμεσα στο Στέφανο και τον Πέτρο, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται..

Πάντως θα πρέπει να τονίσω στους αναγνώστες μας πως στο τέλος η Φερμίνα καταλήγει στον πρώτο της έρωτα, παρά την εξάλειψη της χολέρας και την προώθηση των δημοσίων έργων από τον γιατρό ..άνδρα της!

Βασίλης Τερζής: Πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Σερρών από τον Χρυσάφη

Ο Βασίλης λοιπόν καταθέτει τις ενστάσεις για το έργο της γέφυρας του Τσέλιου και σχολιάζει τις δηλώσεις του Χρυσάφη για τις διαδικασίες συντήρησης και παράδοσης στην κυκλοφορία της γέφυρας του «Τσέλιου:

Παρατηρεί λοιπόν πως:

1ον) Ως «εραστής της νομιμότητας», προσδιορισμός του κ. Δημάρχου προς τον εαυτό του, ανάμεσα στις μεγαλύτερες, πάνω από επτά, Σερραϊκές τεχνικές εταιρείες που κλήθηκαν για κατάθεση προσφορών και απευθείας ανάθεση του έργου ήταν;

α) Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ, β) ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΒΕΤΤΕ, γ) ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ ΑΤΕ και δ)  Τ.Ε.Σ. ΑΕ (Μπεσίρης – Πασσιάς);;;

Οι ανωτέρω είναι εταιρίες με εμπειρία και παρουσία δεκαετιών σε μεγάλα δημόσια έργα εντός και εκτός Σερρών και  διαθέτουν μεγάλα εργοληπτικά πτυχία και σύγχρονες μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.

2ον) Το μέλημα και η αγωνία να δοθεί το έργο σε Σερραϊκή επιχείρηση πως δικαιολογείτε στις κάτωθι απευθείας αναθέσεις εκτός Σερρών;;;

1) Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Europe Reunited», με ακρωνύμιο «rEUnite’», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», 14.136 + Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

2) Παροχή Υπηρεσιών σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ08 «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», 4.950 +Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

3) Υπηρεσίες σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ06 του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης, 4.960 +ΦΠΑ (Θεσσαλονίκη).

4) Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση έκθεσης τεκμηρίωσης βιωσιμότητας και χρηματοοικονομικής ανάλυσης για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του Δημοτικού πρατηρίου, 11.550 +Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

5) Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στη Φάση ΙΙ του Δικτύου «Space4people», 30.967,74 +Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

6) Προμήθεια λαμπτήρων, προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED τμήμα Δ, συνολικής αξίας 49.000,00 +Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

7) Παροχή υπηρεσιών για την συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου Σερρών στην κατάρτιση παρακολούθηση και αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος της δημοτικής περιόδου 2020 – 2023, 19.200 +Φ.Π.Α. (Αθήνα). 

8) Παροχή Υπηρεσιών Δράσεων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σερρών με Παράρτημα Ρομά», προϋπολογισμού 24.552,00 € με Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

9) Μελέτη με τίτλο «Έλεγχος επάρκειας (στατικής – υδραυλικής), μελέτη ενίσχυσης / αποκατάστασης της γέφυρας «Τσέλιου» Δήμου Σερρών», 40.000+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).

Ενδεικτικά παραδείγματα από πρόσφατες αποφάσεις απευθείας αναθέσεων στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Σερρών, σε δύσκολους καιρούς καραντίνας, για υπηρεσίες και προμήθεια.

Χρειάστηκε εξειδικευμένη γνώση και ικανότητα την οποία υπολείπονται Σερραϊκά γραφεία και επιχειρήσεις;;;

3ον) Όσον αφορά στο φθηνό που είναι εν τέλη πανάκριβο και για αυτό επιλέγουμε το ακριβό, ας καταργήσουμε λοιπόν τις δημοπρασίες με τις τεχνικές προδιαγραφές και τον έλεγχο ορθής εκτέλεσης και να πάμε στις απευθείας ακριβότερες και «καλύτερες» αναθέσεις παντού.

«Ει μη καθήκει μη πράξης, ει μη αληθές εστι μη είπης».

«Αν δεν είναι σωστό μην το κάνεις, αν δεν είναι αλήθεια μην το πεις…

Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω για ποιός έγραψε ο Μάρκος Αυρήλιος τα «Meditations» στα σίγουρα όμως δεν θα σκέφτηκε ούτε τον Βασίλη, ούτε και τον Αλέκο….