Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τους εμπρησμούς- Γράφει ο Γιώργος Βεζυργιαννίδης

Όλη  η συζήτηση ή ενημέρωση γύρω από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές  εξαντλείται στο πως αντιμετωπίσθηκαν. Καμία συζήτηση ή ενημέρωση δεν γίνεται για την πρόληψη ! πολιτική όμως είναι ΠΡΟΒΛΕΨΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και δευτερευόντων η αντιμετώπιση των συνεπειών!! Έχω αναφερθεί και παλαιότερα σε προτάσεις για τη πρόληψη των πρόληψη των πυρκαγιών. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές:

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΗ : Η υλοτόμηση των δασών να δοθεί στους επαγγελματίες υλοτόμους. Εννοώ να δοθεί ούτως ή άλλως η χρήση. Εάν το σύνταγμα μας το επιτρέπει να δοθεί και η κυριότητα. Αυτοί θα έχουν την ευθύνη να αντικαταστήσουν σταδιακά  τα αυτοφυή πεύκα  με δένδρα, που θα παράγουν ξυλεία υψηλής ποιότητας. Δάση από πεύκα είναι αδύνατον να σωθούν, αφού το πεύκο είναι η πιο εύφλεκτη ξύλινη ύλη  (δαδί) και τα κουκουνάρια όταν καίγονται πετιούνται μακριά και μεταδίδουν την φωτιά παραπέρα!!

Έτσι δεν θα έχουμε στρώματα από βελόνες στα δάση. Οι υλοτόμοι θα τα φροντίζουν , θα κάνουν αντιπυρικές ζώνες  και όλα όσα δεν γίνονται σήμερα, αφού οι υλοτόμοι  θα ζουν από τα δάση και θα επεμβαίνουν πυροσβεστικά στα ξεκίνημα κάθε πυρκαγιάς!! Πρέπει η ΓΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  να αντικατασταθεί από την προσωπική ευθύνη!!

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : Τους  καλοκαιρινούς μήνες  ο στρατός να βγαίνει από τους στρατώνες και να στρατοπεδεύει στις εισόδους και στις εξόδους των δασών για να φοβούνται οι επίδοξοι εμπρηστές!! Επίσης μπορεί ο στρατός μετά από μια σύντομη εκπαίδευση να βοηθάει στο σβήσιμο  της φωτιάς ακόμη στο ξεκίνημά της !! 

Σήμερα απουσιάζει σχεδόν πλήρωση πρόληψη.

Αυτό βολεύει τους λεγόμενους πολιτικούς γιατί έρχονται μετά την πυρκαγιά και μοιράζουν λεφτά για να παίρνουν ψήφους!! Δικά τους λεφτά μοιράζουν;  Δικά μας λεφτά μοιράζουν!! Ούτε ο μισθός τους μειώνεται, ούτε οι λεγόμενες αποζημιώσεις από την συμμετοχή τους στι    παρασκευαστικές επιτροπές, που οι ίδιοι αποφάσισαν να είναι αφορολόγητές!! 

ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΙΤΗ: Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο νόμος  για τους εμπρησμούς, είτε λόγω ηλιθιότητας  (εξ αμέλειας) είτε σκοπίμως!! 

Ο Σύριζα λίγο προτού να φύγει από την κυβέρνηση φρόντισε να μειώσει τις ποινές, ψηφίζοντας τους κώδικες ποινικής  δικονομίας, για να ρίξει στα μαλακά  την κύρια Δούρου , που ήταν περιφερειάρχης Αττικής στα γεγονότα στο ΜΑΤΙ. Ακούω και διαβάζω πρωτοφανή  επιχειρηματικότητα  περί γενικής αδυναμίας συντονισμού υπηρεσιών  και άρα ήταν νομοτέλεια ότι έγινε στο ΜΑΤΙ με τους 103 νεκρούς…

Είναι σοβαρά αυτά; Η κάθε ανικανότητα ή  ικανότητα είναι ατομική!! Όσοι δεν έχουν την ικανότητα, που επιβάλλει η θέση και είναι αιρετοί να μην διεκδικούν την συγκεκριμένη θέση!! Πολύ απλά!! Αντιπαρέρχομαι την επιχειρηματολογία ως αστεία!!