ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ; * Γράφει ο Γ. Βεζυργιανίδης

Στον παντελώς αμόρφωτο γιδοβοσκό, κάτοικο της πιο απομακρυσμένης περιοχής της χώρας, δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου και εάν τον παραβεί τιμωρείται!!

Μπορούν να μας πουν οι κύριοι βουλευτές γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για αυτούς και μάλιστα στην περίπτωση που παραβαίνουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Μήπως επειδή οι περισσότεροι βουλευτές δεν είναι αμόρφωτοι αλλά νομικοί; Γιατί δεν προβλέπεται όταν κατατεθεί ένα νομοσχέδιο για διαβούλευση, προτού αυτό να πάει στην ολομέλεια για ψήφιση για να καταστεί νόμος του κράτους, να ελέγχεται πρώτα η συνταγματικότητά του; Η διαφορετική μεταχείριση του γιδοβοσκού από τη μεταχείριση των βουλευτών δεν συνιστά αδικία και παρανομία; (Άρθρο 4 παράγραφος 2: “Όλοι οι πολίτες έχουν ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα”) Και ύστερα λέμε ότι είμαστε κράτος δικαίου!!

Το πολίτευμά μας δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά κοινοβουλευτική βουλευτοκρατία!!! Γιατί οι βουλευτές να μπορούν να καταπατούν το σύνταγμα και να μην έχουν παραμικρή ευθύνη;

Οι Χουντικοί που καταπάτησαν το σύνταγμα πήγαν στην φυλακή!!

Εγώ δεν είμαι νομικός. Είμαι συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι σε ότι αφορά στους νέους γιατρούς, που σε άλλους κάνει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή το δημόσιο, συμβάσεις εργασίας και σε άλλους όχι, και αυτό επί 9 (εννέα) ολόκληρα χρόνια και που αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαναγκάσει τους νέους γιατρούς να μεταναστεύσουν μαζικά (πάνω από 20.000) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συσταθεί πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να γίνονται τακτικά χειρουργεία με τεράστια καθυστέρηση, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών κ.λπ.

Ο “Συνήγορος του Πολίτη” ως ανεξάρτητη αρχή έχει τοποθετηθεί κατά του συγκεκριμένου νόμου, αλλά δεν εισακούστηκε από την πολιτική ηγεσία…
Κάνουν δήθεν ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες φροντίζουν να τις απονευρώσουν από αρμοδιότητες…

Για παράδειγμα ο “Συνήγορος του Πολίτη” δεν μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην περίπτωση που διαπιστώσει αντισυνταγματικότητα νόμου!! Του επιτρέπουν μόνο να λέει σε αυτούς την….περίπτωση!!

Κύριοι Βουλευτές
Σας καλώ να αφήσετε κατά μέρος την αλαζονεία και να συνέλθετε προτού εκκολάψετε ξανά το αυγό του φιδιού, που είναι μια νέα Χούντα!! Γιατί αυτό το φρούτο εμφανίζεται όταν η δημοκρατία διασύρεται.

Έτσι έγινε και το 1965 με αποστασία, και με επακόλουθο την κυπριακή τραγωδία.

Γ. Βεζυργιανίδης