Βιτριόλι-Μονή Πετράκη: Aπό το Φλάμπουρο Σερρών κατάγεται ο 37χρονος αρχιμανδρίτης!

Aπό το Φλάμπουρο Σερρών κατάγεται ο 37χρονος αρχιμανδρίτης, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες εκ των οποίων οι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα, αλλά και ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια σύλληψης του δράστη.

Η επίθεση του υπό καθαίρεση ιερέα, που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στην Μητρόπολη Βεροίας, σε βάρος συνοδικών ιεραρχών και ιερέων που μετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο αποφάσιζε για την καθαίρεσή του, έχει συγκλονίσει και την τοπική κοινωνία του Φλάμπουρου με τα μεγάλα κανάλια να πηγαινοέρχονται στην μικρή κοινότητα και τον Πρόεδρο.

Διακίνηση ναρκωτικών το 2018

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα.

Το πέρασμα από το Άγιο Όρος και την Αλεξάνδρεια

Όπως μάθαμε ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί στη Λιβύη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας, ενώ παλαιότερα είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και αυτή της Μεσσηνίας.

Ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ότι υπέπεσε σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών, ενώ παύθηκε από τα καθήκοντά του με το τελευταίο και πιο τρανταχτό παράπτωμα που ήταν η υπόθεση της κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη μάλιστα πριν από δύο χρόνια.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και προχθές το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Πρόεδρος Φλάμπουρου Aβραάμ Τσινάρης: Ήσυχο παιδί, ήρεμο

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλάμπουρου Aβραάμ Τσινάρης μιλώντας στο κανάλι μας χαρακτήρισε τον 36χρονο ιερέα ως «πολύ ήρεμο, ανοιχτόκαρδο και ήσυχο άνθρωπο, καθώς δεν είχε δώσει δικαιώματα».

Ο κ. Τσινάρης συνέχισε λέγοντας ότι «τον γνώρισα εδώ στο χωριό όπου κατοικούσε με τη μητέρα του, και είναι και οι δύο χρυσοί άνθρωποι

Όσο για την μητέρα του είναι πολύ στεναχωρημένη….»
Και πως να μην είναι ….άλλωστε!

Για την ιστορία τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας ήταν τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση.

Σοβαρά εγκαύματα φέρει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, κ. Κύριλλος, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι και ο γραμματέας της Επιτροπής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Περαστικά τους!