Από τους Κουρέτα και Μαμαλάκη: ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη εκδήλωση για την παρουσίαση των βιβλίων των Δημήτρη Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον πεζόδρομο Χατζηιακώβου, στο καφέ Αμάν.

Για τα βιβλία μίλησε η φαρμακοποιός Ζωή Γιαννελέρ και οι συγγραφείς των βιβλίων, ενώ δεκάδες Σερραίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση

Πάντως το βιβλίο έχει σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια να αποδείξουμε επιστημονικά την αξία των Ελληνικών τροφίμων και φυσικά να μάθουμε πράγματα ξεχασμένα που έχουν να κάνουν με την υγεία και τη δική μας αλλά και των παιδιών μας. 

Μπορεί όλοι να είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εδέσματα που ετοίμασε ειδικά για την εκδήλωση ο αγαπημένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και φυσικά η  εξαιρετικά απλή πρόταση που κάνουν οι δύο συγγραφείς σύμφωνα με τον Μαμαλάκη είναι να ακολουθήσουμε την εποχικότητα στην μαγειρική και θα έχουμε μεγάλο κέρδος, και οικονομικό, αλλά και υγείας και γεύσης. 

Καιρός λοιπόν  είναι να μάθουμε τα οργανοληπτικά των τροφών και να οδηγήσουμε την κουζίνα σ’ ένα δρόμο απλότητας και νοστιμιάς….

Άλλωστε σύμφωνα με τον Δημήτρη το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε εραστές της νοστιμιάς και της υγιεινής διατροφής …