Σήμερα μάθαμε στην Ελληνική Βουλή, ποιοι άλλοι εκτός από την Τουρκία ενοχλούνται από τη συμφωνία!

Πάντα στηρίζαμε και στηρίζουμε την ισχύ και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας στην ευρύτερη περιοχή και για αυτό «ψηφίζουμε τη Συμφωνία γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια, όπως ψηφίζουμε και την ενίσχυση του Στόλου.

Μας ενδιαφέρει να έχουμε στενές σχέσεις με τι Γαλλία, ειδικά τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή ότι δεν προτίθεται να συναινέσει ούτε για την εθνικής σημασίας συμφωνία με τη Γαλλία προαναγγέλλοντας μάλιστα πως μια προοδευτική κυβέρνηση θα την… αλλάξει!

Ναι τόσο καλός φαίνεται να είναι στις …διαπραγματεύσεις!

Βέβαια ο Αλέξης αναφέρθηκε σε αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες, συνδέοντας μάλιστα τη συμφωνία με δημοσιονομικά προβλήματα, την πανδημία και τους νεκρούς του κορονοϊού και μίλησε για πιθανά «φέρετρα» Ελλήνων στρατιωτών στο … Σαχέλ!

Κοίτα που μάθαμε τώρα το Σαχέλ…

Αχ βρε Αλέξη

Μάλιστα ο ίδιος εμμένοντας στη λογική της άρνησης, επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η συμφωνία είναι κακή διότι δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας ενώ παράλληλα αναγκάζει τη χώρα να στείλει στρατεύματα στο Σαχέλ, κάτι που ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε στην ομιλία του.

Επαναλαμβάνοντας όσα υποστήριξε μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα και όσα οι ομιλητές του κόμματός του δήλωσαν κατά τη χθεσινή συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, αναφέρθηκε σε κινδύνους Ελλήνων στρατιωτών αλλά και σε ασύμμετρες απειλές εξ αιτίας των τζιχαντιστών που θα αντιδράσουν…

Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών καλώντας τον Πρωθυπουργό να δηλώσει στα πόσα φέρετρα Ελλήνων από το Σαχέλ θα αναθεωρήσει την απόφασή του, όπως αυτή κατά τον Αλέξη Τσίπρα καταγράφεται στη συμφωνία με τη Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε στο θέμα αυτό και στο ενδεχόμενο αποστολής Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή όπου επιχειρεί η Γαλλία.

Οπότε σήμερα μάθαμε στην Ελληνική Βουλή και μάλιστα εκτός από την Τουρκία, ποιοι άλλοι ενοχλούνται από τη συμφωνία.