Βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα από τον σύλλογο Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»

Βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα από τον σύλλογο Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά, βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα , την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8:30 μμ στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος» προσφορά στην τρίτη ηλικία, στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου.

Μέλη του Συλλόγου, που γνωρίζουν την Ποντιακή παραδοσιακή μαγειρική, πλέον έχουν ανεβάσει και αλλάξει επίπεδο , με διακρίσεις σε διαγωνισμούς παραδοσιακών γεύσεων όπως το α΄ βραβείο «Χρυσός Σκούφος» στον 2ο Διαγωνισμό της διήμερης εκδήλωσης με τίτλο «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης».

Επίσης το αργυρό βραβείο στις συνταγές με πατάτα και το χάλκινο βραβείο στις συνταγές με αλεύρι στο πρόσφατο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας του Επιμελητήριου Σερρών στην Serexpo 2019. 

Θα προσφερθούν  Ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανουμένον σουρβάν , Σιρόν, Περέκ , Αβριστέ, Πισία, Τσιριχτά, Ωτία, Πιρεσκία, Κοχλίδια , Ποντιακά πίτας και γλυκά) , που θα συνοδεύονται με Ποντιακή Λύρα και τραγούδι , ανασύροντας μνήμες από την Πατρίδα. 

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα παρευρίσκονται κοντά μας οι καλλιτέχνες φίλοι του Συλλόγου ο Παπαδόπουλος Αντώνης στην λύρα και στο τραγούδι,

ο Ξενίδης Κώστας στην λύρα και στο τραγούδι , ο Χριστοφορίδης Γιάννης στην λύρα και στο τραγούδι, ο Αρχιτεκτονίδης Αριστοτέλης στην λύρα,

ο Αγγελίδης Κώστας στο νταούλι και ο Σαμανίδης Οδυσσέας στα πλήκτρα, στην μουσική επιμέλεια και τον ήχο . 

Θα παρουσιαστούν τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου .

Επίσης θα γίνει παρουσίαση του νέου CD του Αριστοτέλη Αρχιτεκτονίδη «Ποντίων Έγερσις».

Γενική είσοδο 5 ευρώ

Θα ήταν χαρά μας να μπορέσετε να παραβρεθείτε .αναφέρει το Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ».

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here