Χρήστος Χαιδευτός: Η μονάδα του ΕΚΑΒ να μετεγκατασταθεί στη περιοχή της Βυρώνειας!

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα θλιβερό περιστατικό στο Νομό Σερρών που για ακόμα μια φορά αποκάλυψε τις χρόνιες αδυναμίες που έχουμε είτε σε έργα υποδομών που χρόνια είχαν να γίνουν και φυσικά στο τομέα της Υγείας στη περιοχή μας.

Φυσικά αναφέρομαι στο θάνατο ενός 46χρονου συμπολίτη μας στη Ροδόπολη λόγω αδυναμίας μετάβασης του σε Νοσοκομείο η Κ.Υ επειδή δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο.

Τη Κυριακή έγινε διαμαρτυρία στη Ροδόπολη αλλά δυστυχώς δεν είχε τη μέγιστη δυναμική που θα μπορούσε και οφείλαμε να δείξουμε όλοι.

Πάντως τη συγκεκριμένη ημέρα και στο πλαίσιο διευρυμένης επίσκεψης ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε το Κ. Υ Σιδηροκάστρου και συνομίλησε τόσο με το Διευθυντή κ. Χαιδευτό όσο και με τους υπεύθυνους από άλλες μονάδες της Πρωτοβάθμιας.

Ο κ. Χαιδευτός ενημέρωσε τον Υπουργό για τη βοήθεια που παρέχουν οι δομές της πρωτοβάθμιας ενώ τόνισε και τα κτιριακά ζητήματα που υπάρχουν και χρίζουν βοήθειας.

Ο κ. Χαϊδευτός παράλληλα τόνισε και για το ζήτημα με τον άτυχο άνδρα πώς πρέπει η μονάδα του ΕΚΑΒ να μετεγκατασταθεί στη περιοχή της Βυρώνειας, ένα κομβικό σημείο που μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα άτομα. Όπως αναφέρει «Έχοντας την εμπειρία λειτουργικότητας θεωρώ πώς η μονάδα του ΕΚΑΒ πρέπει να έχει έδρα τη Βυρώνεια». 

Είναι μια κίνηση που μπορεί να γίνει εύκολα, άμεσα και θα εξυπηρετήσει περισσότερο τους πολίτες ολόκληρης της περιοχής συμπλήρωσε ο διευθυντής.

«Είμαι της άποψης πώς χρειαζόμαστε στελεχωμένες μονάδες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθώς η έκβαση της πορείας ενός ασθενή εξαρτάται από τη πρώτη παροχή βοήθειας στο πρώτο μισάωρο. Αυτό που θέλω εγώ είναι στελεχωμένες μονάδες με γιατρούς» κατέληξε ο γιατρός που ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από τον Υπουργό που καθόταν με υπομονή και σημείωνε τα προβλήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.