Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Τελειώνει το νέο διυλιστήριο, που θα υδροδοτήσει το 80% της πόλης των Σερρών

Για το μεγάλο έργο που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο από την ΔΕΥΑ Σερρών μίλησε ο πρόεδρος της επιχείρησης Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Ο κ. Χαλκιόπουλος αναφέρθηκε στο νέο αγωγό που κατασκευάζεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, λέγοντας, πως θα συνδέει το νέο διυλιστήριο με το αντλιοστάσιο του Αγίου Γεωργίου και έτσι θα υδροδοτεί το 80% των κατοίκων της πόλης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο της δυνατότητες του νέου διυλιστηρίου, που επίσης κατασκευάζεται.

Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου, έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συντονισμένες ενέργειες μεταξύ του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Παράλληλα με το έργο αυτό, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, δόθηκε η δυνατότητα να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και ο οικισμός Μαρμαρέλλη, ένα πρόβλημα που αναζητούσε λύση εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Να θυμίσουμε πως ο Οικισμός Μαρμαρέλη (Απέναντι από τα ΤΕΦΑΑ) βρίσκεται πιο χαμηλά από το δίκτυο αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνδεθεί σε αυτό και να «εξυπηρετείται» από βόθρους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των κατοίκων του οικισμού.

Τέλος ο κ. Χαλκιόπουλος, ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων των περιοχών που πραγματοποιούνται τα έργα.

Όσο για την παρέμβαση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων θεωρείται πια εθιμική, μιας και όλοι την περιμένουν…

Κι ας είναι ένα έργο που είναι αποτέλεσμα πολλών δημοτικών αρχών, και ανθρώπων που έμαθαν να δουλεύουν με συνέχεια και συνέπεια…

Και φυσικά σε κάθε μεγάλο έργο πολλοί είναι αυτοί που βάζουν το λιθαράκι τους…

Άλλως μεγάλο και άλλος μικρό

Το κακό ξεκινά όταν αρχίζει να μιλά κανείς για τις ευθύνες…

Εκεί να δεις απροθυμία να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του…