Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Άμεσο το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή

Δυστυχώς τις προηγούμενες ημέρες επιχειρήθηκε συγκεκριμένη διαστρέβλωση των δηλώσεων μου ως προέδρου της ΔΕΥΑΣ από ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού

Δηλώνω ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ανεπίτρεπτο η ΔΕΥΑΣ να γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής και πολιτικής εκμετάλλευσης, ειδικά, όταν μου αποδίδονται αναληθείς δηλώσεις είτε με σκοπιμότητα είτε λόγω αμέλειας, όπως προτιμώ να πιστεύω.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω τα εξής:

Ουδεμία αργοπορία υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 21ης Ιουνίου 2020.

Αντιθέτως, άμεσο ήταν το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά την υπερχείλιση του ρέματος της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων τον περασμένο Αύγουστο διαθέτοντας, συνολικά, ποσό που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ για την προστασία της Γέφυρας Τσέλιου και την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Σερρών. Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της προβλεπόμενης ΚΥΑ για την απαραίτητη οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών, ώστε να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ που ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης.

Η διαδικασία των αποζημιώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία. Είναι το λιγότερο άτοπο να συγκρίνεται η περίπτωση των Σερρών με τις πολύ μεγαλύτερες θεομηνίες που έπληξαν άλλες περιοχές με απώλειες ανθρωπίνων ζωών και κατοικιών διαβίωσης.

Η ΔΕΥΑΣ από την πλευρά της ανέλαβε να προκαταβάλει τις αποζημιώσεις των πληγέντων στην οδό Τροίας λόγω και των μεγαλύτερων ζημιών που υπέστησαν. Οι δικαιούχοι έχουν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις βεβαιώνοντας πως όταν τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα επιστραφούν αυτομάτως στη ΔΕΥΑΣ.

Από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει διατεθεί κάθε πρόσφορη συνδρομή προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τη θεομηνία αλλά και για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Σερρών.

Η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη αλλά και όλων των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων είναι συνεχής και ιδιαίτερα αποδοτική προς όφελος των κατοίκων του Δήμου μας. 

Διαβάστε επίσης για τον Μαργαρίτη Σχοινά: