Σέρρες: Πονοκέφαλο προκαλούν τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών!

Η αλήθεια όμως είναι πως πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών σε όλη την επικράτεια και στις Σέρρες, σε μία χρονική στιγμή που διαφαίνεται νέα επιδημιολογική έξαρση.

Το γιατί παρουσιάζονται σκαμπανευάσματα στα εμβολιαστικά κέντρα όμως είναι εύκολο να εξηγηθεί

Στις περισσότερες φορές πρόκειται για νέους που είτε έχουν περάσει την αρρώστια, είτε κάποιοι φοβούνται μιας και δεν άκουσαν και λίγα και λόγο ηλικίας ξέρουν πως δεν θα την περάσουν δύσκολα.

Από την άλλη υπάρχουν διαφορετικές θρησκευτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις , είτε ένας απλός δισταγμός και σε πάρα πολλές περιπτώσεις φόβος, μιας και οι ενδιαφερόμενοι πάσχουν από διάφορες αλλεργίες, και στην περίπτωσή τους είναι απαραίτητο στο εμβολιασμό να υπάρχει …αναισθησιολόγος!

Και όπως καλά γνωρίζεται αναισθησιολόγο δεν βρίσκεις στο νοσοκομείο ούτε με …αίτηση!

Ό,τι απ’ όλα κι αν ισχύει το σίγουρο είναι ότι σε αρκετές περιφερειακές ενότητες της χώρας τα ποσοστά κυμαίνονται κάτω από το 30%, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να ζητήσει τη συνδρομή των φορέων της αυτοδιοίκησης για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κόσμου προς την κατεύθυνση της «Ελευθερίας».

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα τρεις τέσσερις περιφερειακές ενότητες υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων υπολείπεται έως και κατά εννέα μονάδες από τον μέσο όρο της επικράτειας.

Τη θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ροδόπη με το ποσοστό να ανέρχεται μόλις 27% και 34,71% των πολιτών να έχει λάβει έστω μία δόση.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Ξάνθη, με τα ποσοστά να είναι 27% και 35% αντίστοιχα.

Σε λίγο καλύτερη, αλλά σίγουρα όχι ενθαρρυντική κατάσταση βρίσκεται η Δράμα, (30% και 35%), παρότι πρόκειται για περιοχή που θρήνησε πολλά θύματα λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για τις τρεις από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που έτσι κι αλλιώς εμφανίζει πολύ χαμηλά ποσοστά συνολικά, 32% και 39%, έναντι 35,54% και 45,72% στο σύνολο της επικράτειας.

Πραγματικά χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού στις Σέρρες

Και πάμε στην δική μας Περιφερειακή ενότητα, όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι πραγματικά χαμηλό, περίπου δέκα μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (36% και 46% αντίστοιχα).

Σύμφωνα, πάντως, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τα ποσοστά αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Και αυτό καθώς οι εμβολιασμοί δεν πάνε άσχημα.

Ο ρυθμός είναι περίπου 1.400 εμβόλια τη μέρα, ενώ σε απόλυτους αριθμούς η περιφερειακή ενότητα είναι σε καλή σειρά

Φυσικά υπήρξε πρόβλημα για ένα διάστημα και όταν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα με το AstraZeneca, που αρκετοί απέφυγαν να εμβολιαστούν.

Επιπλέον το συνολικό ποσοστό εμβολιασμών υπολογίζεται με βάση τον πληθυσμό της απογραφή του 2011 που φτάνει τις 177.000, αλλά αυτό το νούμερο σήμερα δεν υφίσταται, καθώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 80.000 Σερραίοι που όταν γίνεται απογραφή εμφανίζονται στα δικά μας δημοτολόγια

Στην πράξη όμως δεν ζουν εδώ!

Σωστά;

Χώρια που κάποιοι από όλους εμάς πήγαν στην Θεσσαλονίκη για εμβολιασμό ή στην Δράμα, όπως οι κάτοικοι από την Αλιστράτη , όπως και κάποιοι από το Παγγαίο που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν με το AstraZeneca.

Οπότε τα νούμερα βγαίνουν…

Εμείς να δω αν θα βγούμε ή στο τέλος θα …ξανακλειστούμε;