Η Χαραλαμπίδου καταγγέλλει την δημοτική αρχή για ελλειπή ενημέρωση

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Παρθένα Χαραλαμπίδου καταγγέλλει την δημοτική αρχή για ελλειπή ενημέρωση καθώς εδώ και δύο χρόνια (τόση είναι και η θητεία μέχρι σήμερα) έπαψε η Δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη να στέλνει (όπως έκανε εδώ και δύο χρόνια) τις εισηγήσεις που γίνονται στα θέματα της οικονομικής επιτροπής.

Η κυρία Χαραλαμπίδου μάλιστα απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σπύρο Μισιρλή και η απάντηση που έλαβε είναι πως δεν είναι υποχρεωμένος να στέλνει τις εισηγήσεις που γίνονται στην Οικονομική Επιτροπή στους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν μετέχουν σε αυτή και πως αν νομίζει πως έχει δίκιο να τον καταγγείλει!!!

Μάλιστα είπε πως αν θέλει τις εισηγήσεις θα πρέπει να απευθύνει γραπτή αίτηση κάθε φορά για να της αποστέλλονται.

Η κυρία Χαραλαμπίδου επισημαίνει δε πως μετά την τροποποίηση του Νόμου για της Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση της ΝΔ οι σημαντικότερες αποφάσεις λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή στην οποία η Δημοτική Αρχή έχει εκ του νέου νόμου την απόλυτη πλειοψηφία (6 συμβουλοι στο 9 μελές ΔΣ).

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω αν και πότε έχει υποχρέωση η οικονομική επιτροπή να ενημερώνει όλους τους δημοτικούς συμβούλους για τις εισηγήσεις , αλλά έχω την αίσθηση πως από την ώρα που δεν έχουμε δια ζώσης συμβούλια μέχρι σήμερα τουλάχιστον , καμιά δημοτική αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να κρατάει κρυφές τις εισηγήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.

Άλλωστε ο καθένας τους έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οπότε προς τι το άγχος και η αντιπαράθεση;

Εκτός κι αν θέλει κάποιος να λειτουργεί στα …κρυφά.

Άλλωστε σήμερα καλός ή κακώς, η διαύγεια ο καθρέφτης της κάθε διοίκησης!

Σωστά;

Δείτε επίσης