Τάσος Χατζηβασιλείου: 19 θέσεις από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η κυβέρνηση ενέκρινε πόρους για να σωθούν 19 θέσεις εργασίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τον Νομό Σερρών

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και την Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μου να εξευρεθούν πόροι, προκειμένου να μην χαθούν 19 θέσεις στην Π.Ε. Σερρών από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μετέωρους 135 υπαλλήλους αορίστου χρόνου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στις Σέρρες.

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρακτικά, αυτό σήμαινε ότι αυτοί οι 19 υπάλληλοι θα έπρεπε σταδιακά να μετακινηθούν από το «Βοήθεια στο Σπίτι» σε διοικητικές υπηρεσίες των οικείων δήμων, προκαλώντας δυσλειτουργία στο πρόγραμμα.

Στην περιοχή μας, ο γηρασμένος πληθυσμός, η πλειονότητα του οποίου κατοικεί σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά, έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Tάσος Χατζηβασιλείου: Για μας στις Σέρρες, είναι σημαντική η στήριξη προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, 8 υπάλληλοι στον Δήμο Ν. Ζίχνης, 4 στον Δήμο Σερρών, 4 στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, 2 στον Δήμο Σιντικής και 1 στον Δήμο Βισαλτίας, θα συνεχίσουν  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δράσεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here