Ξεκινά με προσοχή ο τουρισμός για Ασπροβάλτα – Τούζλα – Σταυρό και Ολυμπιάδα!

Με την υποδοχή της πρώτης πτήσης απο το εξωτερικό Ξεκίνησε τη Δευτέρα η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος στη Βόρεια Ελλάδα

Α. Τζιτζικώστας: «Η φετινή τουριστική περίοδος αρχίζει με απόλυτη ασφάλεια»

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ξεκίνησε η ελεύθερη μετακίνηση τουριστών από το εξωτερικό μέσω Προμαχώνα

Ιδιαίτερα αυξημένη παρέμεινε και χτες η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, δεύτερη ημέρα της ελεύθερης μετακίνησης τουριστών και επισκεπτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τα αυτοκίνητα και πάλι σχημάτισαν ουρές παρ΄ότι καταβλήθηκε από την Ελληνική αστυνομία κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και να μην υπάρχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Εκτιμούν δε ότι η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και πιθανόν να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα υπήρχε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποτελούμενο από δύο συνεργεία, που συνεχίζουν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους και να κρατούν όλα τα στοιχεία των επισκεπτών.

Μάλιστα όλοι όσοι υποβάλλονται στα τεστ, θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, πάντα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ποιοί είναι οι προορισμοί των επισκεπτών;

Οι μεν Βούλγαροι κατευθύνονται σε Ορφάνι, Κάριανη και Ασπροβάλτα και κάποιοι στην Χαλκιδική, ενώ οι Ρουμάνοι πηγαίνουν κατά κόρον στην Θάσο

Όσο για τους Σέρβους που θα μείνουν για άλλο ένα δεκαπενθήμερο στον τόπο τους είναι ..οργισμένοι!

Ακριβότερα από τον Ιούνιο οι τιμές στα ελληνικά καταλύματα

Για αυτό και άρχισαν τα παζάρια, καθώς οι τιμές στα Ελληνικά καταλύματα έχει πολύ ακριβότερες τιμές τον Ιούλιο, από ότι τον Ιούνιο

Ζητούν λοιπόν να έχουν την τιμή του Ιουνίου για όλο τον Ιούλιο και …πιέζουν!

Πιέζουν γιατί γνωρίζουν πως για φέτος είναι άκρως απαραίτητοι, τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τους εστιάτορες!

Εδώ αγοράσανε σπίτια και οικόπεδα και εδώ έρχονται κάθε χρόνο και αφήνουν τα χρήματά τους

Πάντως τη Δευτέρα στις 11 το πρωί ο Προμαχώνας άνοιξε με την παρουσία δύο συνεργείων του ΕΟΔΥ να πραγματοποιούν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους και να κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών.

Άρα μιλάμε για ιχνηλάτηση και όλοι όσοι υποβάλλονται στα τεστ, θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση βέβαια που αυτά είναι θετικά, τότε θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς στον Προμαχώνα να βρίσκονται μόνο Βούλγαροι, άπαντες διαψεύστηκαν καθώς στα σύνορα βρισκόταν και μεγάλος αριθμός Ρουμάνων, αλλά και πολλοί Έλληνες προερχόμενοι από τη Γερμανία.

Ξεκινά ο τουρισμός για Ασπροβάλτα – Τούζλα – Σταυρό και Ολυμπιάδα

Και αυτό γιατί από χθες παύει να ισχύει η καραντίνα των επτά ημερών για όσους εισέρχονται και εξέρχονται από την Ελλάδα, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση Βούλγαρων και Ρουμάνων επισκεπτών που αναμένεται να κινηθούν σε τουριστικές περιοχές προς τον Στρυμονικό κόλπο (Ασπροβάλτα, Σταυρό, Ολυμπιάδα), τη Θάσο και την Καβάλα (παραλία Οφρυνίου).

Αν δείτε βέβαια τα πρωτοσέλιδα των βουλγαρικών ΜΜΕ, θα δείτε την χώρα μας πρώτη επιλογή και κεντρικό θέμα, επισημαίνοντας και την στάση της χώρας μας απέναντι στον Κορονοιό

Ιδιαίτερα οι μαγαζάτορες στην Τούζλα και την …Ασπροβάλτα!

Πάντως μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε στην Ασπροβάλτα, αλλά και στην Παραλία Κατερίνης , αλλά και στην Χαλκιδική από το γεγονός ότι με αλλαγή των κανονισμών της χώρας σε ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής απαγορεύτηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Θύματα αυτής της κατάστασης υπήρξαν αρκετοί Σέρβοι, οι οποίοι έχοντας κρατήσεις σε καταλύματα ξεκίνησαν από το Βελιγράδι, το Νις αλλά και άλλες πόλεις, οδικώς για την Ελλάδα, αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Κάτι που πραγματικά ίσχυε πριν την χθεσινοβραδινή αιφνιδιαστική αλλαγή, που μετέθεσε το άνοιγμα των συνόρων για τους πολίτες τρίτων χωρών από τις 15 στις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα οι διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς –όπως λένε- θα μπορούσε η αλλαγή να γίνει την Παρασκευή, ώστε να ενημερωθούν οι Σέρβοι και να μην ξεκινήσουν γα την χώρα μας!

Σωστά;

Διαβάστε επίσης εδώ για το Δήμο Νέας Ζίχνης