Ξεκίνησε στο Δήμο Σερρών η Προεκλογική αντιπαράθεση!!

Ξεκίνησε στο Δήμο Σερρών η

Προεκλογική αντιπαράθεση

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το όχι στα τραπεζοκαθίσματα στην Μεραρχίας

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα τραπεζοκαθίσματα της Μεραρχίας και η συνέντευξη του κ. Αγγελίδη, ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Σερρών.

Μιας προεκλογικής περιόδου που μέχρι σήμερα τουλάχιστον στερείται θέσεων , προτάσεων και επιχειρημάτων από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, καθώς κυριαρχεί το στοιχείο των προσώπων.

Μόνο που τα θέματα είναι πολλά και είναι καιρός όλοι οι υποψήφιοι να βγάλουν επιτέλους τις θέσεις και τις απόψεις τους για τα θέματα που «καίνε» στο Δήμο Σερρών.

Δημοτική Πρωτοβουλία, Διάβαση Πεζών, Δύναμη Σερραίων και ΚΚΕ λένε

ΟΧΙ στα τραπεζοκαθίσματα στην Μεραρχίας

Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα όλες οι παρατάξεις για το ζήτημα της παραχώρησης των πενήντα δύο στρεμμάτων στον ΟΒΑ και τον Πανσερραικό.

Από την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε το όχι για την χρήση των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Μεραρχίας, όλοι καταλάβαμε πως τις όποιες αποφάσεις στο μέλλον θα τις παίρνει αποκλειστικά το όποιο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα μετά την εφαρμογή του Κλεισθένη, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα η σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έχει τύχη να αλλάξει.

Και αυτό γιατί ήδη οι τέσσερις από τις έξη παρατάξεις που θα είναι υποψήφιες για τον Δήμο των Σερρών έχουν τοποθετηθεί.

Και από ότι φαίνεται συμφωνούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, oπότε..

η τύχη της Μεραρχίας φαίνεται προδιαγεγραμμένη!

Η άποψη της δημοτικής αρχής, είναι γνωστή για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), όπως ξεκάθαρα έχει διατυπωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο και είναι η μη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, για να μπορεί να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από το Δήμο και τα διάφορα σωματεία, συλλόγους αλλά και πολιτικές ομιλίες, όπως επίσης και να διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση και η απόλαυση από τους πολίτες της πρόσφατα αναπλασμένης αυτής οδού, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των συνθηκών του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως είπε στην συνέντευξή του ο κ.Αγγελίδης.

Υπερ όμως της άμεσης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ που δικαιώνει το δήμο Σερρών στο θέμα της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων στην οδού Κων/νου Καραμανλή δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος, αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας κ. Θόδωρος Αραμπατζής, που ζήτησε από τους εμπλεκόμενους αρχικά να σεβαστούν την απόφαση και φυσικά να εφαρμοστεί άμεσα.

Άμεσα υπέρ της θέσης του δήμου Σερρών για την απαγόρευση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Κων/νου Καραμανλή τάχθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΙΑΒΑΣΗ Πεζών, κ. Αντώνης Γεωργούλας.

Μάλιστα ο κ.Γεωργούλας θύμισε σε όλους ότι πρώτη και καλύτερη η ΔΙΑΒΑΣΗ Πεζών είχε θέσει το θέμα και μάλιστα επέμενε να μην μετατραπεί ο πεζόδρομος σε δρόμο των καφέ, ενώ σε οτι αφορά τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών τις χαρακτήρισε δικαιολογημένες, αφού όπως σημείωσε, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί οτι είναι δίκαιο για τον ίδιο.

Με την απόφαση του δήμου Σερρών για την απαγόρευση των τραπεζοκαθισμάτων σε ένα μεγάλο τμήμα του πεζόδρομου της Κων/νου Καραμανλή τάχθηκε και η υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων κ. Αριάδνη Παπαφωτίου .

Με ανακοίνωσή της μάλιστα η κ. Παπαφωτίου ανέφερε πως η απόφαση είναι ωφέλιμη για την πόλη και η εφαρμογή της με ευθύνη του Δήμου αλλά και των Αρχών που έχουν την ευθύνη, είναι αυτονόητη.

Την ίδια άποψη είχε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και μάλιστα ο επικεφαλής της είχε συμφωνήσει να μην αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, οπότε είναι λογικό ότι και ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης Παύλος Φαρμάκης.

Αντίθετος στην απόφαση φαίνεται ότι είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της Συμμαχίας Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης που τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα επι της οδου Κων/νου Καραμανλή oi Σερραίοι επιχειρηματίες

Ο κ. Χρυσάφης θεωρεί και σωστά ότι απλά η απόφαση του ΣτΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα του δημοτικού συμβουλίου να καθορίζει την χρήση των πεζόδρομων, αλλά το δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές μπορεί να αλλάξει την σημερινή ισχύουσα απόφαση.

Βέβαια ο κ Χρυσάφης το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα των πεζόδρομων της πόλης οπότε και θα περιμένουμε.

Όχι , ο κ. Φωτιάδης μέχρι στιγμής δεν έχει άποψη και τουλάχιστον τηρεί σιγή ..ασυρμάτου, μιας και ακόμα δεν μέτρησε ποιοι είναι οι περισσότεροι.

Αυτοί που θέλουν ή αυτοί που δεν θέλουν τα τραπεζοκαθίσματα στην Μεραρχίας, ενώ μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρη και δεδομένη η θέση του Εμπορικού Συλλόγου (Όχι στα τραπεζοκαθίσματα), ενώ ακριβώς αντίθετη είναι η θέση του Επιμελητηρίου (Ναι στα τραπεζοκαθίσματα).

Το μόνο βέβαια που παρακαλάνε οι Σερραίοι να μην γίνει η Κ.Καραμανλή σαν την θέση του παζαριού την δεκαετία του ’90.

Που κάθε τέσσερα χρόνια, με την αλλαγή της Δημοτικής αρχής άλλαζε θέση και οι Σερραίοι …χαρακτήρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here