Στην παράνομη ανεξέλεγκτη χωματερή του Οφρυνίου Εκδηλώθηκε πυρκαγιά!

Για να καταλάβετε πόσο καλή και πόσο δραστήρια είναι η κ.Παπαφωτίου θα σας ενημερώσω πως εκτός με τα του Δήμου Σερρών ασχολείται και με το Δήμο Παγγαίου!

Και όχι για ότι κι ότι για μια πυρκαγιά στην παράνομη χωματερή Οφρυνίου, η οποία ήταν Τοξικό νέφος

Σύμφωνα με την καταγγελία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην παράνομη ανεξέλεγκτη χωματερή του Οφρυνίου (δίπλα στο «Αβανα»), η οποία απέχει μόλις 400 μ από κατοικημένη περιοχή.

Στον εν λόγω παράνομο σκουπιδότοπο, πετάνε συνήθως άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, κουβάδες από μπογιές, πλαστικά τελάρα, λάστιχα αυτοκινήτων και άλλα μπάζα, τα οποία όταν καίγονται είναι γνωστό ότι εκλύουν εξαιρετικά τοξικές και καρκινογόνες ουσίες (διοξίνες).  

Από την πρώτη στιγμή της φωτιάς, τα τοξικά καυσαέρια κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της παραλίας Οφρυνίου και Ορφανίου, γεμίζοντας τους οικισμούς με αιθαλομίχλη, προκαλώντας έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους, που κλείστηκαν στα σπίτια τους.Επειδή σας είναι γνωστό ότι οι χωματερές αυτές στην Ελλάδα έπρεπε να είχαν κλείσει από το 2008 αλλά και ότι τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα έχει πληρώσει 59 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τη συνεχιζόμενη παρανομία

Οπότε ο σύλλογος ζητά από τον δήμαρχο να παρέμβει αμέσως για την κατάσβεση της ρυπογόνας-τοξικών καυσαερίων πυρκαγιάς στη χωματερή Οφρυνίου.

Να κάνει επειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να κλείσει η χωματερή και να αποκατασταθεί το εκεί περιβάλλον και φυσικά στο τέλος να την ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του…

Αμ πως!

Τι νομίζατε!