Με «γεμάτο καρότσι» για το Δήμο Σερρών επέστρεψε ο Χρυσάφης από την Αθήνα !

Όσο για τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη βρίσκεται στην Αθήνα προσπαθώντας να φέρει σε πέρας επαρκή χρηματοδότηση, για τα σχέδια του για τον Δήμο των Σερρών.

Ήδη πήρε 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και τον Κώστα Καραμανλή για ασφαλτοστρώσεις και άλλα 4.000.000 ευρώ για τις φυσικές καταστροφές του 2014!

Όχι τίποτε άλλο , αλλά υπήρχε περίπτωση να έβγαιναν αύριο κάποιοι και θα έλεγαν πως και αυτά τα χρήματα ήταν …δικά τους!

Δικά τους στα λόγια, γιατί στην πραγματικότητα….

Επίσης στην προχθεσινή συνάντηση Άδωνι-Χρυσάφη συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα αναπτυξιακά πλάνα του Δήμου Σερρών με τα εμβληματικά projects του Δήμου Σερρών αλλά και τα μακροπρόθεσμα οικονομικής ανάκαμψης μέτρα για την μετά-Covid εποχή.

Ποια είναι αυτά;

Η υπογειοποίηση με δημιουργία πάρκινγκ της Πλατείας Εμπορίου,

το Περιβαλλοντικό Πάρκο ( Edem Project)

και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Και για τα 3 επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και ότι οι πιθανές Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες τόσο για τον Δήμο μας , όσο και για όλο το Νομό Σερρών!

Και μακάρι γιατί τα έχουμε … ανάγκη!

O Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Νυκτοπάτης ο οποίος θα είναι και ο αρμόδιος για τη διαχείριση των έργων δήλωσε μετά τις επισκέψεις Χρυσάφη στην Αθήνα

Μετά και την τελευταία ευχάριστη εξέλιξη για τον Δήμο Σερρών και συγκεκριμένα την εξασφάλιση του ποσού του 1.050.000 από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κο Κώστα Καραμανλή, ο συνολικός προϋπολογισμός για ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν μέσα στην επόμενη χρονιά είναι περίπου 3.000.000 ευρώ και 1.200.000 ευρώ για συντηρήσεις του οδικού δικτύου. Σήμερα οι εργασίες ξεκίνησαν από τον άξονα Σερρών-Μητρουσίου. Καλή αρχή.

Μήπως τα βάσανα των Σερραίων τουλάχιστον με το ζήτημα των δρόμων πήραν ημερομηνία λήξης;

Διαβάστε επίσης εδώ για το Δήμο Σερρών

Διαβάστε εδώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης