Δήμος Σερρών: Η δημοτική αρχή Χρυσάφη θα κριθεί στην ώρα της!

Με βαριά λόγια και χαρακτηρισμούς απάντησε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στον σημερινό Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη (όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης από τη σειρά του δήλωσε πώς:

» Διάλογο με το χθές δεν πρόκειται να ξεκινήσω!
Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε για την μεταμόρφωση του Δήμου μας που δεν μου περισσεύει χρόνος για τοξικές αντιπαραθέσεις…
Τα καλύτερα μπροστά μας!
Συνεχίζουμε… «

Πάντως καλό είναι να μαθαίνουμε όλοι μας όλη την αλήθεια και για την προηγούμενη Δημοτική αρχή και για το αν και σε πόσα προγράμματα κατέθεσε πρόταση. 

Γιατί είναι πραγματική αδυναμία να μην μπορείς να υποβάλεις μία ολοκληρωμένη πρόταση για αγροτική οδοποιία σε έναν Δήμο που κατά 50% είναι αγροτικός, όπως επίσης και είναι αδυναμία να μην  υποβάλλεις καν προτάσεις σε 13 ανοιχτές προσκλήσεις προγραμμάτων στην τελευταία τριετία 

Όσο για το μεγάλο ζήτημα που αναδείχθηκε τις τελευταίες μέρες, είναι δεδομένο πως κακώς η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν συνεργάστηκε όπως θα έπρεπε με την Περιφέρεια για το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων 

Επίσης κρατάω και την υπόσχεση του δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη πως δεν θα υπάρξει ούτε ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Σερρών δεν θα υποβάλει το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος πρότασης. 

Γιατί αυτή είναι η σωστή λύση 

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα 

Ας ξεχάσουμε λοιπόν τα λοιπά τοξικά και παλαιοκομματικά που έχουν μάθει να πολιτεύονται με όρους τους ΧΘΕΣ 

Από την στιγμή που μας ενδιαφέρει μόνο το ΑΥΡΙΟ πρέπει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με την αμέριστη συμπαράσταση του Κώστα Καραμανλή να βρεθεί ο τρόπος και η διαδικασία για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και κουραφέξαλα όταν έχουμε μια πόλη με τους άρχοντες σε κόντρα και την πόλη ανοχύρωτη αντιπλημμυρικά, διότι ο πρώην Δήμαρχος ή ο πρώην βουλευτής ή ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης δεν κίνησε επί δέκα χρόνια τις σχετικές διεργασίες συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Και φυσικά θα συμφωνήσω με τον Δήμαρχο πως δεν είναι μόνο θέμα αρμοδιοτήτων αλλά και πολιτικής βούλησης.  

 Δεν επιτρέπεται να αφήνεις αναξιοποίητη την ευκαιρία, να έχεις τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν απόλυτο σύμμαχο των Σερρών Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  και να μην βρίσκεις λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Σερραίους εδώ και χρόνια.   

Και φυσικά είναι κρίμα που  δεν αξιοποιήθηκε αυτό το όπλο 

Γιατί σαφώς ο Τζιτζικώστας ήταν σύμμαχος για τα θέματα των Σερρών, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, έπρεπε να έρθει ο Καραμανλής για να δούμε ένα έργο της προκοπής στο Νομό μας 

Διαβάστε επίσης για την Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: