Οργή και αγανάκτηση από τον Αλέξανδρο Χρυσάφη !

Οργή και αγανάκτηση από τον Αλέξανδρο Χρυσάφη για την απροειδοποίητη εγκατάσταση προσφύγων.

Καλά κάνει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ζητά από την πολιτεία ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στα διοικητικά όρια του δήμου Σερρών

Αλλά που είναι για αυτό το ζήτημα οι βουλευτές μας;

Δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ξέρουν;

Η κ. Αραμπατζή φυσικά δήλωσε για τους πρόσφυγες όπως μας ενημέρωσε το serreslife.gr πως δεν τίθεται ζήτημα μεταφοράς των προσφύγων στη Π.Ε Σερρών και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα είτε ήξερε και δεν μας έλεγε τίποτα είτε η ίδια παρότι υπουργός ήξερε και μας τα είπε ανάποδα.

Εδώ εμφανίζεται και το βίντεο του Δίκτυο

Βλέπω πως κανένας δεν έπιασε το ζήτημα μέχρι και σήμερα και ειλικρινά φοβάμαι ότι η κοινωνία από μόνη της θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Από εκεί και πέρα όμως και η ίδια η κοινωνία θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει.

Γιατί καλά είναι να το παίζουμε όλοι φιλοπρόσφυγες και καλοί άνθρωποι όσο πληρώνει άλλος το μάρμαρο, αλλά κανένας δεν λέει τι θα γίνει έτσι και δεν έρθουν τα χρήματα για την φροντίδα τους για ένα μήνα για παράδειγμα

Δεν λέω μπορεί να είναι οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου, αλλά αν δεν έχουν να φάνε οι άνθρωποι τι θα κάνουν;

Θέλουν δεν θέλουν θα οδηγηθούν στη κλοπή ώστε να ταΐσουν τα διακόσια πλέον παιδάκια που υπάρχουν στην δομή προσφύγων στις Σέρρες.

Θέλουν δεν θέλουν θα πάνε να βρουν δουλειά , οι άνδρες τουλάχιστο…

Γιατί η αίσθηση πως όλοι αυτοί οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν, δεν είναι πια δική μου …

Είναι …γενική!

Πάνω από 1500 πρόσφυγες στις Σέρρες

Στην δομή των Σερρών ο συνολικός των προσφύγων συνεχώς αυξομειώνεται καθώς καθημερινά έχουμε αποχωρήσεις, ενώ μόλις την προηγούμενη βδομάδα είχαμε νέες μεγάλες αφίξεις.

Μάλιστα πριν την μεγάλη άφιξη προσφύγων την προηγούμενη βδομάδα, διαμαρτυρήθηκαν οι υπάρχοντες πρόσφυγες Γιαζίντι για τις συνθήκες διαβίωσης στην δομή, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε στην δομή και κρούσματα ψώρας.

Βέβαια οι κυριότερες ενστάσεις από πλευράς τους, ήταν να μην έλθουν στην υπάρχουσα δομή αλλόθρησκοι πρόσφυγες και σε καμία περίπτωση μουσουλμάνοι παρά μόνο Γιαζίντι.

Όπως είναι γνωστό οι «Γιαζίντι είναι μια εθνοθρησκευτική ομάδα με ινδοϊρανικές ρίζες και στοιχεία κουρδικού πολιτισμού που ζούσαν στην Συρία στην επαρχία της Νινευή του βορείου Ιράκ.

Οι Γιαζίντι πιστεύουν στον Θεό ως δημιουργό του κόσμου, τον οποίο έθεσε υπό τη φροντίδα επτά θεϊκών υπάρξεων ή αγγέλων, ο αρχηγός των οποίων είναι ο Μελέκ Τάους, ο άγγελος Παγώνι», όπως μας ενημερώνει η Βίιπαιδεία.

Όσο για την επιμονή τους να μην έρθουν στην δομή αλλόθρησκοι, να πούμε πως το αίτημά τους έγινε δεκτό, καθώς οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εξωτερικών θέλησαν να μπουν στην δομή των Σερρών και αρκετοί Σομαλοί, που τελικά εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο στο Λευκώνα.

Πάντως στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας φιλοξενούνται σήμερα γύρω στους 7.200 πρόσφυγες και μετανάστες σε επίσημες δομές.

Παράλληλα 1.500 μετανάστες ζούνε σε ξενοδοχεία, σπίτια και διαμερίσματα διαφόρων περιοχών.

Όσο για την δική μας δομή φιλοξενίας στις Σέρρες, όπως είναι γνωστό βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ.

Ακριβώς δίπλα φυσικά δημιουργήθηκε και η νέα δομή δυναμικότητας 600 ατόμων με οικίες καθαρά «προκάτ», όχι κοντέϊνερ όπως υπάρχουν στην παλιά δομή.

Κρούσματα ψώρας στη δομή φιλοξενίας Σερρών

Όσο για τα κρούσματα ψώρας που εμφανίστηκαν πριν δέκα περίπου μέρες σε μικρά παιδιά και ενήλικες στη δομή φιλοξενίας, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές υπηρεσίες να σημάνουν συναγερμό, ενημερώνουμε πως τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή και η εμφάνιση της νόσου είναι πλέον σε ύφεση.

Το υπουργείο Παιδείας από τη μεριά του με δική του απόφαση τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019- 2020 εντός των οποίων θα λειτουργούν οι 138 Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ).

Δομές υποδοχής Εκπαίδευσης για την εκπαίδευση προσφύγων

Η ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) τις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2019-2020 εντός των οποίων θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) ανά Κέντρο/Δομή Φιλοξενίας στην Π.Ε. Σερρών, είναι:

  • το 2° ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,
  • το 3° Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ,
  • το 5° Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ,
  • το 13° Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ,
  • το 20° Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ,
  • το ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,
  • το 2° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,
  • το 4° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,
  • το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΝΑ
  • και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

Όχι μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία διαβούλευση ούτε με το Δήμο Σέρρων, ούτε με τις σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Τυχαίο;

Δεν νομίζω;

Οργή και αγανάκτηση από τον Αλέξανδρο Χρυσάφη προς την κυβέρνηση

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφορικά με την απροειδοποίητη έλευση νέων προσφύγων στο Δήμο Σερρών.

Με την επιστολή του αυτή, που εστάλη την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, και την οποία κοινοποιεί και στον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο κ. Χρυσάφης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την έλλειψη ενημέρωσης πάνω σ’ αυτό το μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο όπως μας ενημέρωσε ο Δήμος Σερρών:

«ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την απροειδοποίητη έλευση νέων προσφύγων στο Δήμο Σερρών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως νέα δημοτική Αρχή των Σερρών πιστεύουμε στις Αρχές της χρηστής διοίκησης και της συνεργασίας των φορέων εξουσίας του Κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης επ’ ωφελεία των πολιτών – δημοτών μας.

Η πεποίθησή μας αυτή απορρέει εξάλλου από τον κοινό όρκο που δώσαμε και τον οποίο εμείς τουλάχιστον θέλουμε να τιμούμε και να τηρούμε.

Είχαμε την αφελή, όπως αποδεικνύεται, προσδοκία, ότι τουλάχιστον η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα εγκατέλειπε τις ατελέσφορές και σε μεγάλο βαθμό ιδεοληπτικές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος σε σχέση με το μείζον εθνικό θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και θα προχωρούσε σε ειλικρινή συζήτηση με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών για την εξεύρεση λύσεων που δεν θα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου Σερρών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση διαπιστώνουμε όμως ότι και η παρούσα κυβέρνηση εξακολουθεί τις αποδοκιμασμένες και καταδικασμένες πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, του αιφνιδιασμού δηλαδή των τοπικών κοινωνιών, της δημιουργίας τετελεσμένων και της επιβολής “λύσεων” χωρίς καμιά διαβούλευση, ούτε καν ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών Αρχών, σε σχέση με το θέμα της εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν την Πατρίδα μας σε “δομές φιλοξενίας” ανά την επικράτεια.

Η πραξικοπηματική απόφαση για την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Σέρρες με τον διπλασιασμό της χωρητικότητάς της και αιφνιδιαστική μεταφορά σ’ αυτήν μεταναστών έλαβαν χώρα χωρίς την παραμικρή διαβούλευση ούτε καν ενημέρωση της δημοτικής Αρχής. Κανείς εκπρόσωπος του Υπουργείου ούτε καν χαμηλόβαθμος δεν μπήκε στον κόπο να μας τηλεφωνήσει έστω και να μας ενημερώσει για την μεταφορά αυτή.

Δεν έδειξε το Ελληνικό Κράτος τον παραμικρό σεβασμό στην τοπική μας Κοινωνία και την Δημοτική της Αρχή η οποία καλείται να βρει λύσεις, που δεν υπάρχουν, σε μείζονα θέματα ποιότητας ζωής και υγιεινής των φιλοξενούμενων μεταναστών, διαθέτοντας πόρους και μέσα, που δεν υπάρχουν και στερώντας τα από τους πολίτες της πόλης μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Καταγγέλλουμε όλα τα ανωτέρω και δηλώνουμε ότι οι πρακτικές αυτές όχι μόνο μας βρίσκουν αντίθετους αλλά και θα τις αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε, τέλος, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, έστω και τώρα σε ειλικρινή διάλογο για την αντιμετώπιση ενός μείζονος σημασίας εθνικού θέματος με σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία των τοπικών κοινωνιών, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here