Αλέξανδρος Χρυσάφης: Πολύτιμοι σύμμαχοι Καραμανλής και Τζιτζικώστας

Πάντως ο Δήμαρχος Σερρών προχθές μίλησε τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον του Δήμου και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η ΔΕΘ.

Ο κ. Χρυσάφης αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Δημοτών με στόχο έναν αξιοβίωτο Δήμο, ενώ παρουσίασε τη στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού και ΑΠΕ «Eden Project Hellas» καθώς και για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά με τη δημιουργία του Πολιτιστικού Πάρκου Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Δήμαρχος Σερρών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής της πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και την επένδυση στις αθλητικές υποδομές και έκανε αναφορά στις ενέργειες για τη μετατροπή σε έναν smart Δήμο, τη δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων και την τουριστική ανάδειξη του Δήμου.


Παράλληλα, ανέλυσε τις δράσεις που υλοποίησε ο Δήμος Σερρών για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος κοινωνικής προστασίας για όλους τους Δημότες, ενώ υπογράμμισε, την καθοριστική συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου Σερρών πολύτιμων συμμάχων όπως του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το ότι είπε το όνομα του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή μάλλον θα ήταν κατά λάθος…

Αλλιώς δεν εξηγείται..

Βέβαια σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων και ο επικεφαλής της Θεόδωρος Αραμπατζής με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη πως με το μοντέλο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (Σ.Ε.Α.), δεν παραχωρείται ο οδοφωτισμός του Δήμου Σερρών για 12 χρόνια σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή ο κ. Χρυσάφης σκόπιμα θέλησε να παραπλανήσει τους δημότες, ταυτίζοντας τη συντήρηση με την παραχώρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως συντήρηση και παραχώρηση είναι το ίδιο πράγμα.

Και ποια είναι η αλήθεια;

Στο μοντέλο Σ.Ε.Α. που επέλεξε ο κ. Χρυσάφης στο θέμα των led, ο οδοφωτισμός του Δήμου Σερρών παραχωρείται για 12 χρόνια στον ιδιώτη και μάλιστα αυτό λέει και ο μελετητής που επέλεξε ο κ. Χρυσάφης, ο οποίος μελετητής στη μελέτη βιωσιμότητας που παρουσίασε, ξεκάθαρα γράφει ότι η χρονική διάρκεια και τα έτη παραχώρησης είναι 12 χρόνια και η ευθύνη συντήρησης για τα χρόνια της παραχώρησης ανήκει αποκλειστικά στον ανάδοχο

Αντίθετα στο μοντέλο του Τ.Π.κ.Δ. που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή, ο οδοφωτισμός του Δήμου παρέμενε στον Δήμο και δεν παραχωρούνταν στον ιδιώτη, όμως η ευθύνη της συντήρησης ανήκε αποκλειστικά στον ανάδοχο.

Δεν ξέρω που βρίσκεται η αλήθεια, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο θα παραχωρήσει ο Δήμος τους στύλους και τα φώτα του, όμως μαθαίνω πως το θέμα θα ξαναέρθει στο συμβούλιο, όχι βέβαια για ενημέρωση, αλλά γιατί μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει την μεταβίβαση των χρημάτων των δημοτών προς τον ιδιώτη, για την πληρωμή του ιδίου και τον φωτιστικών

Και εκεί η πλειοψηφία έχω την αίσθηση πως θα είναι …απαραίτητη!

Οπότε γιατί ο φθόνος και ο οδυρμός;

Το κυρίαρχο όργανο θα αποφασίσει!

Αμ πως!