Σπουδαία επιτυχία για τη μικρή Σερραία Αθλήτρια του tennis Χρυσή Σμυρίδου!


Ιδιαίτερη χαρά παίρνω ειδικά το τελευταίο διάστημα που ακούμε τόσα να συμβαίνουν γύρω μας, όταν νέα παιδιά, ειδικά από τις Σέρρες καταφέρνουν να διακριθούν σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα θα έλεγα στον αθλητισμό.

Η οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών πολλές φορές θα λέγαμε ότι απαγορεύει τη δημιουργία μεγάλων εκδηλώσεων, αλλά και την ελληνική παρουσία σε πολλούς αγώνες διεθνούς επιπέδου.

Ευτυχώς πάντα θα υπάρχει η θέληση, το τσαγανό και τα … κατάλληλα άτομα που θα βοηθήσουν να προχωρήσει το ταλέντο από τα στενά όρια του Νομού μας.

Τελευταίο τρανό παράδειγμα είναι η νεαρή δεκατριάχρονη αθλήτρια του tennis Χρυσή Σμυρίδου.

H μικρή αθλήτρια του προπονητή Δημήτρη Τσολάκη συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά “Tennis Europe” που διεξάγεται στα Σκόπια.

Η Σερραία Χρυσή Σμυρίδου έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση στο τουρνουά (3η θέση) ενώ κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διπλού, μαζί με την αθλήτρια Καλομοίρα Ράλλη (2η θέση).

Η Σμυρίδου πέτυχε δυο νίκες στο διεθνές τουρνουά για αγόρια και κορίτσια έως 14 ετών. Στον 2ο γύρο, όπου μπήκε απευθείας, κέρδισε τη Neris Kjazim, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τη Mia Milisavljevic, No.4 στο ταμπλό.

Στην ημιτελική φάση αντιμετώπισε μια ακόμα Σέρβα, την Elena Milutinovic, από την οποία γνώρισε δυστυχώς την ήττα.

Στο διπλό, η Χρυσή Σμυρίδου και η Καλομοίρα Ράλλη απέκλεισαν τις Teona Andova και Kjazim και τις Matea Bilbiloska και Mina Petreska και προκρίθηκαν στο σημερινό τελικό.

Σήμερα διεκδίκησαν το τρόπαιο ενάντια στις κορυφαίες του τουρνουά, Nina Marinkovikj και Ana Stojanovska αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα στη νεαρή Σερραία αθλήτρια του Δημήτρη Τσολάκη.

Μέσα από τις ήττες εξάλλου, έρχεται το «μάθημα»

Μέσα από το «μάθημα» … έρχεται η επιτυχία!

Άντε και με το… χρυσό λοιπόν Χρυσή!

Στο σημείο αυτό θυμάμαι βέβαια και την συνέντευξη που είχε δώσει ο Δημήτρης στο πρωτοεμφανιζόμενο περιοδικό των Σερρών SocialProfile εν έτει 2013 για το τέννις και τις προσδοκίες του ως προπονητής, την οποία σας παραθέτω αναλυτικά.

SocialProfile: Τι είναι το τένις για εσένα Δημήτρη;

Δημήτρης Τσολάκης: Τρόπος ζωής (tennis is my life)… μετά τη πρώτη επαφή μου με το άθλημα κατάλαβα πως είναι κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου στο μέλλον.

SocialProfile: Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα;

Δημήτρης Τσολάκης: Πρώτα απ’ όλα το ότι είναι ατομικό άθλημα και μ’ αρέσει από τη φύση μου να αγωνίζομαι μόνος μου… μέσα από το άθλημα αυτό χτίζεται ισχυρή προσωπικότητα καλλιεργείται το μυαλό και γίνεσαι αυτόνομος…

SocialProfile: Είσαι προπονητής του αθλητικού συλλόγου Σ.Α.Σ., υπάρχει στη Σέρρες ενδιαφέρον για το άθλημα;

Δημήτρης Τσολάκης: Μετά το πέρασμα και από άλλους συλλόγους ως προπονητής βρίσκομαι πάλι πίσω στη πόλη μου και στο σύλλογο όπου εκπροσωπούσα και ως αθλητής το σύλλογο αντισφαίρισης Σερρών (Σ.Α.Σ.).

Μετά τη μέχρι τώρα πορεία μου βλέπω ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για το άθλημα άσχετα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν… οι γονείς επενδύουν ακόμα περισσότερο στα παιδιά τους δίνοντας τους κατευθύνσεις προς το άθλημα αυτό και γενικά προς τον αθλητισμό…

SocialProfile: Το τένις θεωρείται από τα ακριβά αθλήματα, αλήθεια ή μύθος;

Δημήτρης Τσολάκης: Είναι ένα μεγάλο ζήτημα (ταμπού για πολλούς)… κατά την προσωπική μου εμπειρία ως αθλητής αλλά και ως προπονητής κατάλαβα ότι το τένις είναι ένα ακριβό άθλημα όταν θελήσεις να ακολουθήσεις το δρόμο του πρωταθλητισμού.

SocialProfile: Είσαι πολύ μικρός και έχεις πετύχει πολλές διακρίσεις ατομικά. Ως προπονητής, ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Δημήτρης Τσολάκης: Να μείνω στο χώρο αυτό όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ και να διακριθώ ως προπονητής μεταδίδοντας τις γνώσεις μου και το μεράκι μου σε νέους αθλητές και ίσως και πρωταθλητές…!

Μετά από 7 χρόνια αγαπητοί μου,  το περιοδικό των Σερρών βραβεύτηκε ως το καλύτερο περιοδικό στην Ελλάδα ενώ ο Δημήτρης Τσολάκης κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και τους μικρούς αθλητές…. τους γεμίζει πείσμα, εμπειρίες, εξέλιξη… και μετάλλια!

Με το καλό και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές Δημήτρη!

Είναι να μην είσαι αισιόδοξος στις Σέρρες τελικά;

Διαβάστε επίσης εδώ