Χρήστος Μέγκλας: Αναγκαία, όσο ποτέ, η ενίσχυση των επιχειρήσεων στο Νομό Σερρών

Τι αναφέρει ο Χρήστος Μέγκλας σχετικά με την τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Σερρών στην επιστολή του προς τους υπουργούς.

Επιστολή  προν τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο Άδωνι Γεωργιάδη τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κο Ιωάννη Βρούτση και κοινοποιεί στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κο Κώστα Καραμανλή, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή και τους Βουλευτές Ν. Σερρών σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στο Ν. Σερρών λόγω του LOCKDOWN.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδου ΕΒΕΣ κ. Μέγκλα:

Μετά την ανακοίνωση της επιβολής μέτρων αυξημένου επιδημιολογικού συναγερμού, ήτοι τοπικού lockdown που επιβλήθηκαν στην Π.Ε. Σερρών από την Τρίτη 03.11.2020 καθώς και μετά τη σημερινή ανακοίνωση του γενικού lockdown σε όλη τη χώρα έως 30 Νοεμβρίου, η κατάσταση των επιχειρήσεων του Νομού μας, πολλές εκ των οποίων έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, έχει επιδεινωθεί δραματικά.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες επιστολές μας, οι επιχειρήσεις μας έρχονται αντιμέτωπες μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ένα δεύτερο lockdown, με επιπτώσεις, η έκταση των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα.

Είναι αναγκαία, όσο ποτέ, η ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής μας με κάθε δυνατό τρόπο και με τη χρήση τόσο των εθνικών όσο και των κοινοτικών πόρων. Για το λόγο αυτό προτείνουμε:

  • Πρόβλεψη έκτακτης ενίσχυσης για τους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που να καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα επιβολής του lockdown.
  • Έκπτωση τουλάχιστον 25% στην εμπρόθεσμη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών Νοεμβρίου.
  • Έκπτωση τουλάχιστον 25% στην εμπρόθεσμη πληρωμή ΦΠΑ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
  • Επιδότηση τόκων για το χρονικό διάστημα που θα ισχύσει το lockdown.
  • Πρόβλεψη ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για την χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 και Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Σερρών – Μη επιστροφή 75% του ποσού που θα λάβουν.

Κύριοι Υπουργοί,

Οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών χρειάζονται τη στήριξη των Υπουργείων σας και τη λήψη μέτρων ικανών για να αντισταθμίσουν την υπέρογκη ζημία που υφίστανται όλον αυτόν τον καιρό.

Διαβάστε επιπλέον για τον Χρήστο Μέγκλα: