Μια είναι η φετινή ευχή για τα Χριστούγεννα Καλή υγεία!

Φτάσαμε στο σημείο που και οι πολιτικοί μας ακούν διαδικτυακά φέτος τα κάλαντα και να επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση από πλευράς μέτρων για τις μέρες των εορτών.

Ταυτόχρονα η πολιτεία εξετάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ταχεία υλοποίηση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού με την άφιξη των πρώτων εμβολίων, ενώ υπάρχει ικανοποίηση από τα ποσοστά θετικής απόκρισης των υγειονομικών στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Σέρρες: «Κόκκινος συναγερμός» για τα Χριστούγεννα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τις μέρες των εορτών οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όπως και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, συνδράμοντας με κάθε πρόσφορο μέσο στην περιφρούρηση του… ιικού φορτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί και για όλες τις εορταστικές μέρες δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα.

Και αυτό γιατί οποιαδήποτε εξέλιξη γύρω από τον ιό έχει την δύναμη να κάνει τόσο την οικονομία, όσο και τα χρηματιστήρια να θυμίζουν τρενάκι του λούνα παρκ, με τις απότομες βουτιές και τις κάθετες ανηφόρες.

Ευγενική προσφορά

Αίσθηση προκάλεσε η ευγενική προσφορά ειδών διατροφής και πρώτης επισιτιστικής ανάγκης στην οποία προχώρησε, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Μάλιστα ο Δ/ντής της Αστ. Διεύνθυσης Σερρών ευχήθηκε η δωρεά αυτή να βοηθήσει στην ενίσχυση της φιλανθρωπικής δράσεως της Εκκλησίας μας, επ’ ωφελεία του δοκιμαζομένου λαού μας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν οι αυξημένες ανάγκες των εμπεριστάτων αδελφών μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, αποδεχόμενος την παραπάνω δωρεά, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Δ/ντή γι’ αυτή την άμεση και συγκινητική κινητοποίηση ανθρωπιάς και αγάπης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Επίσης, αφού τον συνεχάρη θερμώς για τις τελευταίες επιτυχίες της Αστ. Διεύθυνσης Σερρών, τον διαβεβαίωσε για την ολόθερμη προσευχή του και την βαθιά του εκτίμηση για το σπουδαίο έργο που επιτελεί συνολικώς η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ευχήθηκε η ευλογία του Θεού να τους ενισχύει και να τους σκεπάζει στο υψηλό τους έργο.

Και όλοι εμείς θα πρέπει απλά να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε όμορφα χωρίς να κουραστούμε ή να βαρεθούμε Μπορούμε να δοκιμάσεις τις μαγειρικές μας ικανότητες, να βγούμε για περπάτημα ή jogging, να δούμε τις ταινίες και τις σειρές που είχες στην λίστα σου όλο το χρόνο.

Να παραγγείλουμε το αγαπημένο μας φαγητό και να χαλαρώσουμε στον καναπέ, παρέα με ένα ποτήρι κρασί, απολαμβάνοντας μια ταινία.

Ή να διαβάσουμε ένα βιβλίο.

Φυσικά, οι ιδέες για το πώς να περάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, είναι απεριόριστες και ο καθένας από εμάς θα επιλέξει το δικό του πρόγραμμα, βασισμένος στις δικές του ανάγκες.

Εμείς θα ευχηθούμε σε όλους εσάς το Πνεύμα των Χριστουγέννων να μας δώσει ως δώρο χαρά και όμορφες αναμνήσεις

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, υγεία πάνω απ’ όλα και φυσικά …αγάπη!