-Βασίλη τον άκουσες τον Σπίρτζη; «Θα επαναφέρει τη δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». -Μάλλον θα ξέχασε τα λαϊκά ... δικαστήρια! Ειδάλλως..

Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό: Τραγωδία στα λουτρά Σιδηροκάστρου

Τραγωδία στο Σιδηρόκαστρο με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που βρέθηκε νεκρό την ώρα που έκανε υδρομασάζ σε ατομικό χώρο (τζακούζι) των Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου.

Λογικά ο θάνατος των δύο ηλικιωμένων οφείλετε σε πνιγμό καθώς έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία η εγκληματική ενέργεια, αλλά οι αρχές ήδη συνέλεξαν δείγμα του νερού από το τζακούζι στο οποίο εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο ηλικιωμένοι, που έκαναν για τρίτη φορά ιαματική θεραπεία.

Μάλιστα άμεσα αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών μέχρι νεοτέρας και πάντα για λόγους ασφαλείας.

Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η Αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων

Σε πνιγμό αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος των δύο ηλικιωμένων στα Λουτρά Σιδηροκάστρου, καθώς έχει αποκλειστεί από στην Αστυνομία η εγκληματική ενέργεια.

Όσο για την Ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ρίξει φως στον μυστηριώδη θάνατο του ηλικιωμένου ζευγαριού, την ώρα που έκανε υδρομασάζ

Το ζευγάρι, ηλικίας γύρω στα 70, που ζουσαν στον Βώλακα Προσοτσάνης,  βρέθηκε νεκρό, λίγο μετά τις 7 το βράδυ, μέσα στο λουτρό, από υπάλληλο,  η οποία τους φώναξε την ώρα που έκαναν υδρομασάζ για να βγουν, αλλά δεν πήρε απάντηση. Όταν άνοιξε την πόρτα και είδε τους ηλικιωμένους χωρίς τις αισθήσεις τους αμέσως κάλεσε  το ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και δυο οχήματα του Κλιμακίου Σιδηροκάστρου της Πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες.

Να σημειώσουμε πως οι δύο ηλικιωμένοι κατέλυσαν στο ξενοδοχείο των Λουτρών την Τρίτη, ενώ επισκέφθηκαν τα λουτρά το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την Τετάρτη το πρωί.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει οι αστυνομικές αρχές ήδη έχουν παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη ενώ στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Εγκληματολογικού Τμήματος, ενώ άμεσα αποφασίστηκε η αναστολή της  λειτουργίας των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών μέχρι νεοτέρας και πάντα για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα οι αρχές συνέλεξαν και δείγμα του νερού από το τζακούζι στο οποίο εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο ηλικιωμένοι και το δείγμα έχει ήδη σταλεί στο Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κάποιο στοιχείο που θα ρίξει φως στην εν λόγω υπόθεση.

Φώτης Δομουχτσίδης:

Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι το ζευγάρι ήταν εδώ και κάποιες ημέρες στα Λουτρα και ήταν η τρίτη φορά που ακολούθησε ιαματική θεραπεία. Σήμερα (προχθες), χρησιμοποίησε έναν ιδιωτικό χώρο, κάτι σαν τζακούζι αν μπορώ να το περιγράψω σωστά, που υπάρχουν στα Ιαματικά Λουτρά για ζευγάρια όμως δεν βγήκαν στον προβλεπόμενο χρόνο.

Όταν η καθυστέρηση έγινε αντιληπτή, άνθρωποι από το προσωπικό μετέβησαν άμεσα στο χώρο, χτύπησαν την πόρτα αλλά απάντηση δεν πήραν. Όταν τελικά εισήλθαν τους εντόπισαν μαζί νεκρούς».

Παράλληλα ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι από πλευράς δημοτικής επιχείρησης και λειτουργίας των Λουτρών δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό , καθώς όλα δούλευαν κανονικά και το προσωπικό, οι νοσοκόμοι, οι γιατροί ήταν όλοι στη θέση τους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη. Αυτά θα τα διερευνήσουν οι Αρχές” 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της επιχείρησης των Λουτρών Σιδηροκάστρου Αλέξανδρος Παρασκευιώτης δήλωσε κατηγορηματικά πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και πρόσθεσε:

 «Περί τις 7:30 το απόγευμα ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Διευθυντή των Λουτρών Σιδηροκάστρου για το μοιραίο συμβάν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο, απρόσμενο και λυπηρό γεγονός. Είναι και για εμάς ένα εντελώς απρόσμενο και αιφνιδιαστικό γεγονός. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο στα Λουτρά Σιδηροκάστρου. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές, όσον αφορά στη λειτουργία».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευιώτη η επιχείρηση των Λουτρών έχει προχωρήσει στο διορισμό τεχνικού συμβούλου ιατροδικαστή, ο οποίος θα συμμετέχει στη νεκροψία «Θέλουμε να συλλυπηθούμε τους οικείους, τα τέκνα του ζευγαριού για το δυστυχές αυτό γεγονός. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα λουτρά υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, έχουν μια ιστορία, λειτουργούν πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά . και γι’ αυτό για εμάς είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, το οποίο φυσικά και θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως, προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version