Αρκετές οι ζημιές από το χαλάζι, άμεσα ήρθε ο ΕΛΓΑ

Η προχθεσινή απογευματινή χαλαζόπτωση στον κάμπο των Σερρών είχε μόνο δυσάρεστες συνέπειες για τους παραγωγούς των περιοχών Προβατά, Μονοκκλησιάς, Κουμαριάς και Ανω Καμήλας, που κατά βάση καλλιεργούν βιομηχανική τομάτα και ρύζι και φαίνεται να είναι από αυτούς που έχουν πληγή περισσότερο από το χαλάζι.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην βιομηχανική τομάτα όσο και το ρύζι, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν και πάρα πολύ οι καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου και καλαμποκιού.


Πάντως η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, απευθύνθηκε στο ΕΛΓΑ, ο οποίος άμεσα ήρθε στο Νομό Σερρών και επιθεώρησε μετά τη χαλαζόπτωση τα αγροκτήματα Προβατά, Μονοκκλησιάς, Κουμαριάς και Άνω Καμήλας.


Συγκεκριμένα δύο γεωπόνοι της Υπηρεσίας βρέθηκαν, επί τόπου στα παραπάνω χωριά, όπου ανέμεναν την άφιξη των συναδέλφων τους του ΕΛΓΑ και στην συνέχεια, όλοι μαζί, συνοδευόμενοι από παραγωγούς, επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές διαπιστώνοντας ότι οι ζημιές είναι σημαντικές στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας και ρυζιού, ενώ πολύ λιγότερο επηρεάστηκαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και ηλιάνθου.


Όπως είναι γνωστό θα ακολουθήσουν τα θεσμικώς προβλεπόμενα που είναι η δήλωση των πληγέντων αγροτεμαχίων από τους παραγωγούς και στη συνέχεια, η εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους – εκτιμητές του ΕΛΓΑ.


Ας ευχηθούμε να είναι μικρή η ζημιά, μιας και όση και να είναι η αποζημίωση, είναι δεδομένο πως δεν φτάνει να καλύψει την ζημιά.

Διαβάστε επίσης για τον τέταρτο θάνατο απο τον ιό του Δυτικού Νείλου: