Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ!

Αναβολή για την μέρα των ερωτευμένων πήραν οι Σερραίοι αγρότες!

Δεν ξέρω αν θυμάστε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για τα αγροτοδικεία και τι έκανε τελικά νομοθετικά έτσι ώστε οι αγρότες να μην τυραννιούνται καθημερινά με αυτά;

Πάντως και χθες μαζεύτηκαν οι Σερραίοι αγρότες για να καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου απλά γιατί έκαναν κινητοποιήσεις κατά το …παρελθόν!

Κινητοποιήσεις που δεν έγιναν καν τα τελευταία τρία χρόνια, όχι γιατί λύθηκαν τα προβλήματά τους, αλλά γιατί δεν έχουν πια πετρέλαιο ούτε για να πάνε μέχρι τον Προμαχώνα.

Πάντως η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί μιας και πήραν αναβολή για τις 14 Φεβρουαρίου

Ημέρα των ερωτευμένων γαρ, να μην μαζευτούν να τα ξαναπούν;

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το θέμα το έλυσε και μάλιστα νομοθετικά!

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ;

Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της έδωσε τέλος στον χρονίζοντα βραχνά των αγροτών που κατηγορούνται για διάπραξη αξιόποινων πράξεων κατά τη διάρκεια διάφορων κατά καιρούς κινητοποιήσεών τους (τα γνωστά «αγροτοδικεία»).

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το «Σύμφωνο Συμβίωσης», με τα προτεινόμενα άρθρα 27 και 28 αντικαθίστανται ή τροποποιούνται διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρα 292 και 298), βάση των οποίων οι αγρότες που συμμετείχαν σε αποκλεισμούς αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρόμων και άλλων υποδομών/υπηρεσιών κοινής χρήσης βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες.

Το άρθρο 292 του Π.Κ. προέβλεπε ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη. Τώρα ως ανώτερος χρόνος φυλάκισης ορίζεται το ένα έτος, ενώ αν η πράξη ήταν μικρής έκτασης ή διάρκειας, περιορίζεται σε  έξι μήνες το ανώτερο

Το σημαντικότερο όμως είναι πως με το άρθρο 28 του Ν/Σ ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα στο δικαστήριο να απαλλάξει το δράστη από την ποινή, εφόσον πεισθεί ότι ο δράστης «τέλεσε την πράξη για την προάσπιση μείζονος κοινωνικού συμφέροντος».

Δηλαδή παιδιά το πολύ που μπορεί να φάτε είναι μέχρι ένα χρόνο , από τρία που ήταν στο παρελθόν!

Ενώ για τον Ρουβίκωνα υπάρχει πλήρης …στήριξη!

Γιατί πως αλλιώς θα την γλίτωνε με αυτά που κάνει ..καθημερινά;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version