Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Ζητούν οι Σερραίοι επιχειρηματίες ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών

Η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις, του Νομού Σερρών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών και της ΟΕΒΕΣ Σερρών και με την συμμετοχή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).


Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Σερρών και της ΟΕΒΕΣ Σερρών παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, παρουσίασαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις του Ν. Σερρών, οι οποίες πλήττονται “βάναυσα” από την ενεργειακή κρίση και κατέθεσαν πρόταση για την ανάπτυξη των τοπικών ενεργειακών μας υποδομών.

Ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΒΕΣ & ΟΕΒΕΣ με τον υπουργό Ενέργειας κ.Σκρέκα

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Σερρών και της ΟΕΒΕΣ Σερρών ζήτησαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα,

Parfait
  • την ανάπτυξη των υποδομών και την εγκατάσταση νέων μετασχηματιστών,
  • την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου στο Ν. Σερρών για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ΑΠΕ που θα επιτρέψουν αφενός τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, δεδομένου του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπάρχει από επενδυτές, και αφετέρου την παραγωγή ενέργειας προς ιδιοκατανάλωση (Net Metering),
  • την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά το στάδιο εξέτασης των φακέλων, σχετικά με νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ στα πλαίσια του NetMetering, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων,
  • τη συνέχιση και αύξηση της επιδότησης του ενεργειακού κόστους προς τις επιχειρήσεις,
  • την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, την επιχορήγηση επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά πάρκα,
  • την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος,
  • την δίκαιη συμμετοχή της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, με αλλαγή στο «απαγορευτικό» όριο των 2000KWH,
  • την αποσύνδεση της αποζημίωσης των παραγωγών από το κόστος του ακριβότερου προμηθευτή όπως συμβαίνει σήμερα.


Επίσης ζήτησαν αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για περιπτώσεις μη νόμιμης και ορθής τιμολόγησης και την ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής.


Ο Υπουργός Ενέργειας παρουσίασε τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση με στόχο την δημιουργία “ αναχωμάτων” για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που υπάρχει με το δίκτυο μέσης ηλεκτρικής τάσης στο Νομό Σερρών και ανέφερε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση ενός επιπλέον μετασχηματιστή 50 MW στον υποσταθμό της Αμφίπολης.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κατέθεσε αίτημα ώστε να υπάρξει αντίστοιχη εγκατάσταση μετασχηματιστή και στον υποσταθμό του Σιδηροκάστρου, κάτι που θα βοηθήσει, όπως είπε, ιδιαίτερα την Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών, με τον Υπουργό να δεσμεύεται να μελετήσει την πρόταση και σύντομα να απαντήσει για το εάν υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.


Για το θέμα του NetMetering ο κ. Σκρέκας είπε πως εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να ψηφιστεί πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με Νet Metering, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένεται να «ανοίξουν» προγράμματα Net Metering για αγρότες και νοικοκυριά, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για επιχειρήσεις, από το Υπουργείο Ανάπτυξης.


Στην συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά και τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ κ. Σωτήρη Κοτσαμπά, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Γιώργος Ταίρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών κ Χαράλαμπος Τσιλιακούδης.


Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αθήνα οι Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Σερρών και της ΟΕΒΕΣ Σερρών επισκέφτηκαν και τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ όπου πραγματοποίησαν εκτενή συζήτηση με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά και συμφωνήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών, της ΓΣΕΒΕΕ και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων -ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με στόχο την εκπόνηση μελετών που θα αφορούν το Νομό Σερρών καθώς και την υλοποίηση επαγγελματικών σεμιναρίων κατάρτισης.

Ζητά ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Θανάσης Μαλλιαράς: Κίνητρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας!

👉Γιώργος Καββαθάς - Σέρρες: Τα πολιτικά κόμματα να είναι με τη κοινωνία και όχι με τους λίγους!
Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version