13/06/2024
28 C
Serres

ΣΕΡΡΕΣ: TA ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΙΡΕΤΖΗ

Array

Για την απώλεια του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης εκφράζει βαθιά θλίψη  για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημάρχου μας, Ανδρέα Δαϊρετζή και σας γνωρίζει ότι η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ζίχνη Σερρών την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00.

Η σωρός του Δημάρχου θα βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης από τις 10.00 π.μ για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

dei gaia e vima (1)
Nektar

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΪΡΕΤΖΗ

Ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής, γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, όπου και μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Σοφοκλής Δαϊρετζής, που επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της τότε κοινότητας Νέας Ζίχνης.

Ήταν παντρεμένος με την Αναστασία Σαρακατσάνη, τομεάρχη του Παθολογικού Τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.


Διετέλεσε υπάλληλος και στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Είχε πλούσια πολιτική δράση ως μέλος και εκλεγμένος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004.

Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Διοίκηση Σερρών.

Είχε πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτιστική δράση, μέσα από τους συλλόγους και άλλους φορείς.


Υπηρέτησε από θέση ευθύνης σε πολλά σωματεία σε επίπεδο Νομού Σερρών και, όπως επίσης, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε στον τοπικό τύπο.

Είχε την καθολική αποδοχή των δημοτών του και από το 2007 μέχρι και σήμερα τον τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς τον Δήμαρχο του Δήμου Νέας Ζίχνης με τον συνδυασμό «ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΪΡΕΤΖΗΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» για τρεις συνεχόμενες περιόδους. 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών

O Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Σερρών, Ανδρέα Δαϊρετζή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εκφράζει με δήλωσή του τη θλίψη του για τον απρόσμενο χαμό του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή:

«Ο αδόκητος χαμός του Ανδρέα Δαϊρετζή μάς έχει συγκλονίσει όλους. Η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για την Κεντρική Μακεδονία και την Αυτοδιοίκηση της χώρας. Όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον τόπο του και την κοινωνία ξεχώρισε για την εργατικότητα, την ακεραιότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του. Ήταν ένας από τους άμεσους συνεργάτες στην κοινή προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον τόπο μας και να προσφέρουμε έργο στους συμπολίτες μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα της υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Σερρών, Ανδρέα Δαϊρετζή, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, εκφράζει η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σερραίου Κώστα Καραμανλή.

“Εκφράζω τη θλίψη μου για τον άδικο χαμό του Δημάρχου Νέας Ζίχνης,

Ανδρέα Δαϊρετζή, ο οποίος με συνέπεια κι αφοσίωση υπηρέτησε το θεσμό της

τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που τον έκανε ιδιαιτέρως αγαπητό στους συνδημότες του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Συλληπητήριες Ευχές ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη

Αναπαυμένος εν Χώρα Ζώντων ο έντιμος και ακούραστος αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκλιπων Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής.

Στην οικογένειά του, τις ειλικρινέστερες συλλυπητήριες ευχές για την αιφνίδια εκδημία του αγαπημένου Ανδρέα.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών εκφράζει την βαριά της θλίψη, και υποβάλει τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια και τους οικείους του Δήμαρχου Ν.Ζιχνής Ανδρέα Δαϊρετζη

Ενός Ανθρώπου που υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια την πολιτική και ειδικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η διαδρομή του στην πολιτική αποτελεί παράδειγμα για όλους που ασχολούνται με τα κοινά.

Καλό ταξίδι Ανδρέα ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου πατρίδας που θα σε σκεπάσει».

Συλλυπητήριο μήνυμα της Συμμαχία Σερραίων και του Αλέξανδρου Χρυσάφη

«Ένας αυθεντικός μαχητής της πολιτικής ζωής έφυγε σήμερα από κοντά μας σκορπώντας τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Ζίχνης, αλλά και της ευρύτερης των Σερρών.

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής διανύοντας όλα τα στάδια της ενεργής κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των πολιτών για την εντιμότητα, την αυθεντικότητα και την αποτελεσματικότητά του, και καταξιώθηκε στη συνέχεια επί σειρά ετών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως Δήμαρχος Ν. Ζίχνης υπηρέτησε τον απλό πολίτη με ασυμβίβαστο σθένος και αγωνιστικότητα και αναγνωρίστηκε από όλους για τη μεγάλη του προσφορά στον τόπο, μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές ατραπούς.

Η γνησιότητα των προθέσεων του και το πάθος του για την υλοποίησή τους τον κατέστησαν πρότυπο πολιτικού άνδρα, που με την αιφνίδια εκδημία του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Εμείς ως Συμμαχία Σερραίων τιμούμε το έργο και τη δράση του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη απώλεια του Δημάρχου Ν. Ζίχνης Ανδρέα Δαïρατζή.

Ενός ανθρώπου που ταύτισε την πορεία της ζωής του με την προσφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο.

Υποβάλλω στην οικογένειά του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κώστα Τρέντσιου για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Σερρών

Ο Ανδρέας υπήρξε πραγματικός σύντροφος”

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Σερρών εκφράζει τη λύπη της για τον αδόκητο χαμό του Δημάρχου Νέας Ζίχνης, Ανδρέα Δαϊρετζή. Ο Ανδρέας υπήρξε πραγματικός σύντροφος, μέλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σερρών, Δήμαρχος Νέας Ζίχνης για τρεις συνεχόμενες θητείες με μεγάλη επιτυχία και τεράστιο έργο.

Ήταν ένας αγωνιστής.

Θερμά συλληπητήρια στη σύζυγο, στους οικείους του και στους δημότες της Νέας Ζίχνης.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έβελυν Καζαντζόγλου: Δεν ξέρω τι θα πάθω αν αποφασίσω να διαιωνίσω το είδος μου

Συνέντευξη στο Τύπος Tv παραχώρησε η Έβελυν Καζαντζόγλου. Το μοντέλο και κριτής του My Style Rocks, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να δημιουργήσει...

Κώστας Καραμανλής: Έργο πνοής το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»

Η αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO "Χρήστος Μέγκλας", έχει μπει στην τελική ευθεία υλοποίησής και είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρο τον Νομό Σερρών. https://www.youtube.com/watch?v=VGdtpZUCJWY Πρόσφατα...

Ευρωεκλογές 2024: Ψήφισε στη Πρώτη Σερρών ο Κώστας Καραμανλής!

"Η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, η στιγμή που η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των πολιτών, έφτασε" αναφέρει ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής που βρέθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις