Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΣΕΡΡΕΣ: Η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ” ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ!

H «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη παρουσίασε την Έξυπνη Πόλη

Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο από άποψη συμμετοχής αλλά και ουσίας, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε η «Συμμαχία Σερραίων» στο Elpida Resort.

Για την παρουσίαση της πρώτης από τις οκτώ θεματικές ενότητες που έχουν δημιουργηθεί και αφορά στη δημιουργία της «έξυπνης πόλης», της πόλης των Σερρών.

Ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης μπροστά σε εκατοντάδες Σερραίους, παρουσίασε το όραμά της κίνησης που ηγείται, για μια σύγχρονη πόλη, που θα αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Σκοπός της η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών της σε ζητήματα καθημερινότητας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και δημιουργίας προϋποθέσεων για ανάπτυξη και ευημερία.

Ο κ. Χρυσάφης παρουσίασε με σαφήνεια, κοστολογημένες προτάσεις και εργαλεία για τη διαμόρφωση μια έξυπνης πόλης και οι οποίες κινούνται γύρω από τρεις άξονες:

  1.  της έξυπνης κινητικότητας
  2. της έξυπνης διακυβέρνησης
  3. της έξυπνης διαβίωσης

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πιστοποιεί την ανάγκη που υπάρχει στη σερραϊκή κοινωνία για μία νέα φρέσκια και αποτελεσματική πρόταση για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη και τα χωριά του δήμου Σερρών.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων» έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεξοδική αναφορά των πηγών χρηματοδότησης των προτάσεων και εργαλείων που παρουσίασε, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός είναι κοστολογημένος , εφικτός και υλοποιήσιμος.

Έκλεισε λέγοντας η «Συμμαχία Σερραίων» δεν ασκεί κριτική στο χθες αλλά, χωρίς να ακυρώνει αξιόλογες προσπάθειες, προσθέτει στο αύριο, έχοντας ως απώτερο σκοπό «μία πολύ πιο φωτεινή, πιο αποτελεσματική, πιο ανθρώπινη πόλη. Θέλουμε μια έξυπνη πόλη».

Στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μπουραντάς οποίος ανέπτυξε το θέμα της σημασίας της ηγεσίας για μία έξυπνη πόλη, υπογραμμίζοντας, ότι η έμπνευση, η γνώση, η στοχοπροσήλωση, η επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή του ηγέτη είναι καταλυτικά χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη ηγετική αυτοδιοικητική ομάδα.

Ο κ. Μπουραντάς διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά και εχέγγυα διαθέσει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, ενώ ο δήμαρχος Τρικκαίων εντυπωσίασε με την παρουσίαση όλων των έξυπνων παρεμβάσεων που εφάρμοσε στην πόλη του.

O δήμαρχος Τρικκαίων κατέστησε σαφές ότι η υλοποίησή τους δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά πολιτικής βούλησης.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version