Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Σέρρες – Για τα τραπεζοκαθίσματα συνάντηση Χρυσάφη με εκπροσώπους της Εστίασης !

Συνάντηση πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΣΣ και η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών με τον Δήμαρχο Σερρών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εστίασης και συγκεκριμένα με το Προεδρείο της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών, αλλά και με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριο Κοτσαμπά είχε το πρωί του Σαββάτου (4/2/2023) ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μετά και από την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε στο Δήμαρχο μέσω επιστολής της η ΟΕΒΕΣΣ, προκειμένου να συζητηθεί η διαχείριση του ζητήματος της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων.

Η Εστίαση ζητά παράταση στα τραπεζοκαθίσματα

Ως γνωστόν, σε πανελλαδικό επίπεδο η Εστίαση έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να πετύχει την πολυπόθητη παράταση για όλο το τρέχον έτος (2023) της ατελούς χρήσης των κοινοχρήστων χώρων, απευθυνόμενη πολλάκις στα αρμόδια υπουργεία, δίχως μέχρι σήμερα να έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η δυνατότητα της ατελούς παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων έχει τελικά δοθεί με νομοθετική ρύθμιση μόνο μέχρι τις 15/1/2023.

Σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης άκουσε τους εκπροσώπους της Εστίασης και τους προβληματισμούς τους και έδωσε τη διαβεβαίωση πως θα βρίσκεται στη διάθεσή τους να βοηθήσει με όποιον τρόπο του το επιτρέπουν οι αρμοδιότητές του, στεκόμενος στο πλευρό της Εστίασης.

Lavera

Ζήτησε ωστόσο και από τους επαγγελματίες στο μεσοδιάστημα και μέχρι να γίνουν οι όποιες ενέργειες από τον Δήμο να είναι συνεπείς με τη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων και των τραπεζοκαθισμάτων, όπως ακριβώς προβλέπουν οι άδειές τους, να μην προχωρήσουν επ’ ουδενί σε ενδεχόμενες παρατυπίες, και να τακτοποιήσουν τις όποιες οικονομικές τους οφειλές προς τον Δήμο Σερρών, ώστε να έχουν ισχύ οι άδειές τους και να υπάρχει πλήρης νομιμότητα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί από κοινού μια συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Σερρών και την Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης, προκειμένου να παρουσιαστεί και δημόσια ο τρόπος δράσης του Δήμου, όσον αφορά στο αίτημα των επαγγελματιών για στήριξη.

Μέσα στο πλαίσιο αυτού θα περιλαμβάνεται η προώθηση του αιτήματος της Εστίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ώστε να πάρει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και κατόπιν η κατάθεσή του στους Σερραίους Βουλευτές αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία με τη σφραγίδα και του Δήμου Σερρών.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version