21/05/2024
17.6 C
Serres

Σέρρες – Χαμηλή πτήση στις νομαρχιακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Array

Προχθές είχαμε την ανάδειξη των νέων συντονιστικών επιτροπών στις Νομαρχιακές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις Μελών (ΟΜ) του ΣΥΡΙΖΑ, με την συμμετοχή στις κάλπες να είναι ιδιαίτερα μικρή, ενώ στο Νομό Σερρών μόλις και μετά βίας η συμμετοχή έφτασε στο 27% των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος.

Η συμμετοχή όπως και το ενδιαφέρον για την εκλογή νέων οργάνων ήταν μειωμένο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν συμπληρώθηκε καν ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε συναινετικές διαδικασίες ορισμού των συντονιστικών επιτροπών.

Πρώτος στις Σερραικές εκλογές βγήκε ο κ. Παπαγιάννης με 149 σταυρούς, ενώ ακολούθησαν οι Τότας, Λαζαρίδης, Θωμαίδης, Πατσιάνης, Κούλικας, Χαραλαμπίδου και Τζαμπάζης, ενώ πρωταθλήτρια στην συμμετοχή ήταν η επαρχία της Βισαλτίας.

Αδιαφορία στις νομαρχιακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ -Χαμηλή η συμμετοχή των μελών

Σέρρες Χαμηλή πτήση στις νομαρχιακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ 2

Μια βδομάδα νωρίτερα τρεις Σερραίοι παραιτήθηκαν από τις θεσμικές τους ιδιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και προχθές οι δύο από αυτούς ήταν και πάλι υποψήφιοι καταλαμβάνοντας μάλιστα κάποιες από τις πρώτες θέσεις στις εκλογές για την νέα Νομαρχιακή επιτροπή.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ο λόγος για τους Κούλικα και Τότα που παραιτήθηκαν μιλώντας για έναν διεκπεραιωτικού χαρακτήρα προσυνεδριακό διάλογο στο συνέδριο, χωρίς την συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών και κυρίως με την απουσία της κοινωνίας, καθώς το μόνο που επιδιώχθηκε η τοξικότητα και ο διχασμός.

Γεωργούλας Αγγέλα Χαραλαμπίδου

Οι ίδιοι την Κυριακή ήταν υποψήφιοι για μια από τις 23 θέσεις για την Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών στις οποίες εξελέγησαν οι Παπαγιάννης Γεώργιος με 149 σταυρούς, ο κ. Τότας με 136 σταυρούς, ο κ. Λαζαρίδης με 127 σταυρούς, ο κ. Θωμαίδης με 107 σταυρούς, ο κ. Πατσιάνης με 105 σταυρούς, ο κ. Κούλικας με 97 σταυρούς, η κ. Χαραλαμπίδου Αγγέλα με 96 σταυρούς, ο κ. Τζαμπάζης με 90 σταυρούς, ο κ. Προδρόμου με 87 σταυρούς, ο κ. Λάσκαρης με 78 σταυρού, η κ. Κηπουρού με 73 σταυρούς, η κ. Γραμπόβα με 65 σταυρούς, ο κ. Σάνδρος με 59 σταυρούς, ο κ. Βασιλειάδης με 57 σταυρούς, ο κ. Φανερωμένος με 57 σταυρούς, η κ. Μπάτη με 55 σταυρούς, η κ. Χριστακάκη με 45 σταυρούς, η κ. Ζαράκη με 43 σταυρούς, ο κ. Μπουντουρίδης με 43 σταυρούς, ο κ. Καταδέλης με 33 σταυρούς, η κ. Τσονίδου με 20 σταυρούς, η κ. Μπέλλια με 17 σταυρούς και η κ.Κώστα με 15 σταυρούς.

Πρωταθλητής στην συμμετοχή ήταν η επαρχία της Βισαλτίας που κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των υποψηφίων όσο και των εκλογέων, ενώ μόλις το 25% των μελών του κόμματος σε όλο το Νομό, συμμετείχαν στις κάλπες για την ανάδειξη των νέων συντονιστικών επιτροπών στις Νομαρχιακές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις των Μελών.


Γρηγοριάδης Φαρμάκης

Η συμμετοχή ήταν τόσο χαμηλή και το ενδιαφέρον για την εκλογή νέων οργάνων τόσο μειωμένο που σε περίπου 7 Νομαρχιακές, όπως στη Σάμο, την Πέλλα, την Καβάλα και τη Δράμα, δεν χρειάστηκε να στηθούν καν κάλπες, καθώς δεν συμπληρώθηκε ούτε καν ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων, με αποτέλεσμα να πάνε σε συναινετικές διαδικασίες ορισμού των συντονιστικών επιτροπών.

Το μήνυμα της αδιαφορίας τόσο των στελεχών, όσο και των μελών απέναντι στις κάλπες συνιστά «κακό οιωνό στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές», αφενός λόγω της αντίδρασης στις πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, όσο και στο επίπεδο της εκφοράς του δημόσιου λόγου και αφετέρου στην παρατεταμένη εσωστρέφεια.

Κορνήλιος Λαζαρίδης Κώστας Καρπουχτσής

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση αποσυσπείρωσης παρότι έχουν μεσολαβήσει μόνο έξι μήνες από την διαδοχή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το κλίμα να βαραίνει ακόμη περισσότερο, καθώς στις εσωκομματικές εκλογές με νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη, μόλις πριν πέντε μήνες προσήλθαν στις κάλπες περίπου 150.000 μέλη.


Το κόμμα φέρεται να έχει απωλέσει την επιρροή της σε 120.000 μέλη της περίπου, ενώ οι επιλογές προσώπων σε κομβικούς ρόλους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνονται απαξιωτικές και χαμηλού επιπέδου.


Μερίδιο ευθύνης καταλογίζουν ορισμένοι και στους «σκιώδεις γραμματείς» του κόμματος, που μπορεί να είναι καινούργιοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να ψηφίζουν στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Αθήνας, σε σύνολο περίπου 16.600 μελών της, μόλις 1.346 μέλη.


Αντίστοιχα, στο Γαλάτσι, ψήφισαν μόλις 51 μέλη, ενώ και στην Θεσσαλονίκη η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου σε ποσοστό 12% , όσο και στην Γλυφάδα και στην Α’ Αθήνας.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Η έννοια της σοφίας στην ορθόδοξη χριστιανική γραμματεία στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας

Ενημερωτική Ημερίδα για τους αγρότες τη Τρίτη 19 Μαρτίου στο Νέο Σκοπό

Χρήστος Τριαντόπουλος: Οσονούπω οι αποζημιώσεις στις Σέρρες για τις πλημμύρες του 2021!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Από πότε είχαμε καλοριφέρ; Από το 7000 π.Χ. στην Κρήτη και στην Κύπρο!

Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα,...

Το σκυλάκι στην μέση είναι τυφλό και τα δύο μικρότερα αδελφάκια είναι αχώριστοι οδηγοί του!

Για τους ανθρώπους που πλήττονται από τύφλωση, ένας σκύλος-οδηγός μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη πηγή στήριξης. Αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ καλοί στο να κάνουν...

Tα πιο τρομακτικά πλάσματα του βυθού

Δείτε μια λίστα με 25 από τα πιο παράξενα και τρομακτικά πλάσματα του πλανήτη μας, τα οποία ζουν στα βάθη των θαλασσών. Δρακόψαρο Κροσσωτός καρχαρίας Καλαμάρι βαμπίρ Μεγάλη...

Ευχάριστα τα νέα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα: Κατάφερε να γράψει, άρχισε...

Πολύ καλύτερη φαίνεται να είναι η υγεία του Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος αφού υπέστη εγκεφαλικό, πλέον βρίσκεται νοσηλευόμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Σταρόβας βελτιώνεται...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αντώνης Κρόμπας: «Με έχουν διώξει από επτά σχολεία στο σύνολο – Τσογλάνι με μια λέξη»

Στην εκπομπή «Γκαράζ» και τον Ζήση Ρούμπο βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας, ο Αντώνης Κρόμπας, με αφορμή τα νέα του θεατρικά σχέδια. Μεταξύ άλλων,...

Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Στις 27 Μαΐου ενώνεται με το ιερό σκήνωμά του, που βρίσκεται στην ομώνυμη μονή στο Προκόπι της Ευβοίας Την έλευση του δεξιού χεριού του Οσίου...

20 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου! Με στόχο να τονίσει το ζωτικό ρόλο που παίζει...

Συνέχισε να διαβάζεις