07/06/2023
29.2 C
Serres

1.473.000 € για το νέο Lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαΐλιά

Αδήριτη ήταν η ανάγκη για την αντικατάσταση του παλιού αναβατήρα στο Λαιλιά, με ένα νέο, σύγχρονο συρόμενο ηλεκτροκίνητο, κεκλιμένο αναβατήρα(Lift), δυναμικότητας 900 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος και θα καλύψει τις ανάγκες των αθλητών, των μαθητών αλλά και των επισκεπτών του Λαϊλιά και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.


Αυτό το έργο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, προϋπολογισμού 1,473 εκατ.ευρώ χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις οποίες εξασφάλισε ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και συμβασιοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Σερρών, του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά ΑΕ και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο Lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαΐλιά

Τη σύμβαση για το έργο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, προϋπολογισμού 1,473 εκατ.ευρώ υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον ανάδοχο Γιώργο Νουλίκα.


Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σερρών παρουσία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γρηγόρη Ευθυμιάδη και του προέδρου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών Νίκου Γκότση.

BARAT


Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις οποίες εξασφάλισε ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για την αναβάθμιση των υποδομών στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά.


Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθεί ο παλιός αναβατήρας με έναν νέο, σύγχρονο συρόμενο ηλεκτροκίνητο, κεκλιμένο αναβατήρα(Lift), δυναμικότητας 900 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες αθλητών, μαθητών και επισκεπτών του Λαϊλιά και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.


«Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Σερρών.Η εγκατάσταση του νέου lift σε 6 μήνες θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δίνοντας ώθηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο και στον Λαϊλιά, ώστε αυτό το στολίδι του τόπου μας να πάρει και πάλι τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης.


Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο ήταν χρόνιο αίτημα και η υλοποίηση του οποίου αποτελεί προϊόν στενής και συστηματικής συνεργασίας του Δήμου Σερρών με τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά ΑΕ και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών.


«Για αυτή τη συνεργασία θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τον κ.Καραμανλή, που έθεσε τον Λαϊλιά στην κορυφή της ατζέντας των αναπτυξιακών έργων της περιοχής, τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Νυχτοπάτη, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γρηγόρη Ευθυμιάδη και τον πρόεδρο του ΕΟΣ Σερρών Νίκο Γκότση», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:
«Ο σημαντικότερος προορισμός αναψυχής και χειμερινού τουρισμού του τόπου μας αλλάζει σελίδα.


Στόχος μας είναι ο Λαϊλιάς να αποτελέσει το τουριστικό επίκεντρο των Σερρών με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά προχωρά το επόμενο διάστημα ως φορέας υλοποίησης στο έργο προμήθειας μηχανημάτων συντήρησης και εξοπλισμού αναψυχής στην Πλατεία Ξυλοκόπων.


Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γρηγόρης Ευθυμιάδης τόνισε ότι το νέο lift μπορεί να εξυπηρετήσει και ποδηλάτες δίνοντας τη δυνατότητα στο τουριστικό θέρετρο να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, ενώ ανέφερε ότι στα σχέδια του Φορέα είναι η εγκατάσταση τεχνητής πίστας(dry snow) στο Χιονοδρομικό Κέντρο.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σερρών και διαχειριστής του Χιονοδρομικού Κέντρου Νίκος Γκότσης αφού ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Δήμαρχο Σερρών υπογράμμισε ότι ο νέος αναβατήρας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα έργων και δράσεων για την ανάπτυξη του Λαϊλιά.


Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Υιοί Ν. Νουλίκα ΟΕ» Γιώργος Νουλίκας επισήμανε ότι το νέο Lift καλύπτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διασφαλίζοντας την ασφαλή και γρήγορη εξυπηρέτηση των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο οικονομικό στη λειτουργία του.

ΕΟΣ Σερρών: Μια ξεχωριστή μέρα για τον Λαϊλιά και τον Νομό!

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Προσωπικό στοίχημα η αναβάθμιση του Λαϊλιά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Σία Κοσιώνη είναι θησαυρός, ο πρώτος αριθμός του λαχείου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη νύφη της, Σία Κοσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (7/6) η Ντόρα Μπακογιάννη. Τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη για...

Κούγιας για δίκη Άλκη Καμπανού: Η πρόταση της εισαγγελέως δεν σημαίνει ότι είναι...

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Υπενθυμίζεται ότι, την ενοχή...

5 απλές συνταγές για αρωματισμένο νερό -Δροσιστικά και εύγευστα, ιδανικά για τις ζεστές...

Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο και ευρέως γνωστό πως η επαρκής κατανάλωση νερού έχει ποικίλά οφέλη για την υγεία μας. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,...

Μητσοτάκης από Θάσο: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή εξωτερική πολιτική -Προτεραιότητά μου η αναμόρφωση...

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έκρηξη σε φράγμα στην Ουκρανία: Έγκλημα πολέμου» – Διεθνής καταδίκη για την «επίθεση της Ρωσίας σε μη στρατιωτικούς στόχους»

Η έκρηξη στο φράγμα της Χερσώνας «ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο Σολτς - «Η επίθεση...

Η διοίκηση του Πανσερραικού Στοχεύει στα μικρά παιδιά

Επίσκεψη στα Δημοτικά σχολεία 1ο-7ο και 20ο Νηπιαγωγείο Σερρών πραγματοποίησε μια αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού με επικεφαλής τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας κ.Αδαλή...

Δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος Έδωσε τροφή στους…. συνωμοσιολόγους!

Εμείς βέβαια το τριήμερο πήγαμε στο Άγιο Όρος και είδαμε πόσες και ποιές κινήσεις γίνονται μπροστά στα μάτια μας.... Να θυμίσω πως το Δεκέμβριο του...

Συνέχισε να διαβάζεις